Meubilair met uitstraling dankzij combinatie van MDF en OSB

Duet in MDF en OSB basis voor maatmeubilair in Swung House, Den Haag.

FSC gecertificeerd Medite MDF en SmartPly OSB (Oriented Strand Board) zetten de toon bij het ‘nieuwe werken’ in het klimaatneutrale Swung House gebouw in Den Haag.

Interieurarchitect Odette Ex brak met het traditionele kantoor en koos voor een krachtig, sober ‘loft’ interieur met eigentijdse uitstraling.

Combinatie

De combinatie Medite MDF en SmartPly OSB geeft aan het maatmeubilair in Swung House een bijzondere uitstraling. Het OSB in de ColorVlok uitvoering is verwerkt in de constructieve opbouw. De oorspronkelijke natuurlijke uitstraling van het OSB krijgt door de speciale lakbehandeling een prachtige textuur.
Voor de ladefronten en deuren is het strakke en gladde Medite Ecologique gekozen, voorzien van een dekkende afwerklaag. Het homogeen opgebouwde Medite MDF is stabiel en biedt een solide houvast voor het hang- en sluitwerk.

Afwerking maatmeubilair

Bij maatmeubilair met deuren zijn de randen van de OSB rompen afgewerkt met een bijpassend foliebandje. Bij een open schappenkast zijn de randen juist niet afgewerkt.

Milieubewust

In al het maatmeubilair is duurzaam plaatmateriaal verwerkt van hout afkomstig uit duurzaam beheerde en FSC gecertificeerde bossen van Coillte. Beide plaatmaterialen worden door Coillte Panel Products geleverd met een FSC certificaat en de productie vindt zonder toevoeging van formaldehyde plaats.

Wandafwerking

In Swung House wordt het sfeerbeeld in het maatmeubilair aangevuld met het rustige en ragfijne patroon van gestreept vilt in de wandafwerking. Dit gerecycled vilt wordt geperst uit gerecycled textiel uit de auto-industrie dat wordt vervilt met oude tapijten. Deze wandafwerking verbetert de akoestiek en geeft het interieur een warme, textiele uitstraling.

Duurzaamheid

Het Swung House heeft dan wel geen duurzaamheidscertificaten, maar het ‘nieuwe denken in duurzaamheid’ is zeker van invloed geweest op het ontwerpproces. Medite MDF en SmartPly OSB passen in ieder geval heel goed in dit beeld.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie