DUBOkeur certificeert Hertalan daksystemen

Onlangs ontving Hertalan Rubber Products het DUBOkeur voor haar EPDM daksystemen: een belangrijke erkenning van de duurzame eigenschappen van Hertalan EPDM rubberfolie.

Het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) beoordeelt als onafhankelijk kennisinstituut de milieu-impact van een bouwproduct over zijn gehele levenscyclus op basis van 17 (milieu)aspecten, variërend van broeikaseffect tot hergebruik of

Alleen de bouwproducten die milieutechnisch het best scoren, komen in aanmerking voor het DUBOkeur.

Milieuklasse 1 of 2

In een tijd waarbij het onderscheiden in duurzaamheid steeds belangrijker wordt, kan het DUBOkeur een heldere en wetenschappelijke onderbouwing vormen voor het op de markt zetten van een milieuvriendelijk product. Een product komt alleen in aanmerking voor het DUBOkeur als het in de milieuklasse 1 of 2 valt. Hierdoor is het DUBOkeur uitsluitend bestemd voor de echt duurzame producten.

Trots

Hertalan is bijzonder trots op het ontvangen duurzaamheidskeurmerk DUBOkeur. Het was natuurlijk al langer bekend dat EPDM dakbedekking de laagste milieubelasting heeft ten opzichte van de andere dakbedekkingsmaterialen.
Nu is er eindelijk een keurmerk dat officieel bevestigd dat Hertalan EPDM dakbedekking tot de meest milieuvriendelijke producten behoort binnen de toepassing ‘Dakbedekking platdak’.

Over Hertalan

Vanaf de zestiger jaren produceert en levert de Hertalan Hertalan EPDM folie. Indertijd was Hertalan daarmee de eerste in Europa en is nog steeds Benelux’ enige producent van EPDM dakbedekking. Hertalan biedt al ruim 45 jaar topkwaliteit.
Het blijkt dat Hertalan’s kennis en ervaring een steeds grotere rol speelt. Hertalan was niet alleen de eerste producent van EPDM folie, maar de folie is ook als eerste volledig KOMO gecertificeerd. Daarnaast was Hertalan de eerste met een vliegvuurbestendige EPDM folie geheel conform NEN 6063 en nu volgt aansluitend het DUBOkeur.

 

« Nieuws overzicht