Dak wordt energiebron voor klimaatneutraal bouwen

Soprasolar Fix integreert traditionele zonnepanelen op bitumineuze dakbedekking.

Troelstra & de Vries BV heeft een duidelijke visie op duurzaamheid. Deze uit zich in een toenemend aantal producten voor klimaatneutraal bouwen.

Troelstra & de Vries BV heeft daar een duidelijke visie over. Directeur, Leo Hoekstra: "Gevels én daken krijgen een nieuwe functie, namelijk die van energiebron. Windenergie zal daarin een rol kunnen gaan spelen, maar zonne-energie doet dat nu al."

Soprasolar

Zonne-energie speelt een grote rol in de ontwikkeling van nieuwe dakbedekkingproducten. Sinds 2007 maakt Troelstra & de Vries BV deel uit van de wereldwijd opererende Soprema Groep waardoor de mogelijkheden op het gebied van R&D fors zijn toegenomen.
Daardoor kan het bedrijf sneller vernieuwende producten als Soprasolar introduceren.

120.000 m2 zonnecellen

De Soprasolarlijn bevat onder meer een lichtgewicht systeem (20 kg per m2) speciaal ontwikkeld om de traditionele zonnepanelen te integreren op bestaande bitumineuze dakbedekking.
In plaats van ballasten met grind wordt de metalen draagstructuur middels een bitumenrozet op de dakbedekking gebrand zodat het gewicht per m2 zeer beperkt is.
De dakbedekking hoeft niet doorboord te worden, wat de waterdichtheid ten goede komt. De zonnepanelen worden met een kliksysteem bevestigd.
Doordat de aansluiting plaatsvindt onder de panelen blijven de elektrische aansluitingen toegankelijk voor onderhoud.
Met de lijn Soprasolar heeft Troelsta & de Vries BV al ruim 120.000 m2 aan dakoppervlak voorzien van zonnecellen.

Technisch adviseur

In de toekomst gaat Troelstra & de Vries meer energie steken in het aandeel zonne-energie. Het verkoopteam is uitgebreid met een technisch adviseur duurzame daken.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie