Intersmart is de eerste C2C scheidingswand

Mede dankzij de milieuvriendelijke isolatie van Knauf Insulation is Intersmart het eerste C2C gecertificeerde binnenwandsysteem.

De introductie van de Cradle to Cradle Intersmart scheidingswand is het resultaat van een unieke samenwerking van duurzaam georiënteerde bedrijven.

Het is het eerste C2C gecertificeerde binnenwandsysteem van een Nederlandse fabrikant.
Dit is mede te danken aan de geïntegreerde isolatie in het wandsysteem; de duurzame minerale wol met ECOSE Technology van Knauf Insulation.

Binnenmilieu

Intersmart is een duurzaam, modern wandsysteem in strak staal, met een neutraal effect op het binnenmilieu. Het systeem bestaat onder meer uit isolatie met de milieuvriendelijke ECOSE Technology in 70 mm dik, glaspanelen met een kunststof profiel en staalprofielen.
Dankzij de samenstelling met milieuvriendelijke materialen kan het binnenwandsysteem uitstekend toegepast worden in openbare gebouwen als scholen, ziekenhuizen en kantoren, ter bewaking van een goede kwaliteit van het binnenmilieu.

Bindmiddel

Bij de samenstelling van het Intersmart systeem, is specifiek gekozen voor het duurzame karakter van de verschillende elementen. Zo is de gekozen isolatie een minerale wol met ECOSE Technology van Knauf Insulation. Dit is het enige minerale wol bindmiddel zonder formaldehyde, gebaseerd op duurzame grondstoffen in plaats van petrochemische derivaten.
Het nieuwe bindmiddel maakt de isolatie aangenaam in gebruik en milieuvriendelijker, met behoudt van alle technische prestaties. Tevens voldoet het aan de hoogste binnenlucht kwaliteiteisen. Dankzij deze unieke eigenschappen, is het de enige minerale wol die in aanmerking kan komen voor een Cradle to Cradle certificaat.

Toepassing

De wand is onder meer toegepast in het BSH gebouw in Park 20|20 in Hoofddorp; het eerste volledig Cradle to Cradle kantorenpark in Nederland.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie