Solarlux Co2mfortoffice is duurzaam kantoor van de toekomst

Met dit innovatieve concept biedt Solarlux het hoofd aan de uitdagingen van een kantoor van de toekomst.

De moderne architectuur zal met intelligente ontwerpen antwoord moeten geven op uitdagingen van de toekomst.

Solarlux voldoet nu al aan deze eisen door het innovatieve concept Co2mfortoffice en wijst, niet alleen wat energie betreft, de weg voor het kantoor van de toekomst.

Back to the Solarlux Roots: de vouwbare Co2mfort-gevel

Een primaire geïsoleerde gevel, bestaande uit houten vouwwanden met hoogwaardig isolatieglas met een paneelhoogte van 3 meter, vormt de ruimte-afsluiting. Daarvoor bevindt zich een ongekaderd, tot op de grond reikend schuif-draai-systeem als ongeïsoleerd glasvlak.
Beide gevelvlakken kunnen, onafhankelijk van elkaar, variabel geopend en helemaal opengevouwen worden, zodat de gewenste binnentemperatuur handmatig kan worden geregeld. Een mechanisch ventilatiesysteem is zo overbodig.
De mogelijkheid om actief invloed uit te oefenen, het werken bij daglicht en de wisselwerking met de natuur bij een geopende gevel, bevorderen het welzijn van mensen en hebben een positieve invloed op de productiviteit.

Downsizing: Low Tech in plaats van High Tech

Het concept van de Co2mfort-gevel zorgt ervoor dat in de winter de zonnewarmte in de geveltussenruimte wordt gebruikt voor verwarming van de ruimte. In de zomer wordt ongewenste hitte afgevoerd door het ventileren van de geveltussenruimte.
De 'Low Tech in plaats van High Tech'-oplossing van een handmatig te regelen gevel veroorzaakt geringere onderhouds- en bedrijfskosten. Uit een geothermische installatie wordt het hele jaar door ca. 15°C warm water gewonnen. Afvalwarmte van de server ruimte wordt gebruikt en in het verwarmingssysteem geleid. In de zomer wordt het koele water uit de aardwarmtesondes gebruikt om alle massieve bouwdelen af te koelen.

 
Klik hier voor meer informatie.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie