VEKA levert eigentijdse profielsystemen voor duurzaam bouwen

VEKA ontwikkelt kunststof profielsystemen die zijn afgestemd op de Nederlandse bouw- en renovatiepraktijk.

Door te blijven innoveren, creëert VEKA nieuwe ontwerp- en toepassingsmogelijkheden voor architecten en bouwers.

Zo bewijst VEKA dat duurzaam bouwen en ontwerpvrijheid uitstekend samengaan.
Cradle-to-cradle

Verantwoord omgaan met energie en grondstoffen is bij VEKA stevig verankerd in de bedrijfsvoering. Al sinds 1993 heeft VEKA een gesloten recyclingkringloop.
In de moderne recyclingfabriek van VEKA worden oude kunststof kozijnen verwerkt tot hoogwaardig granulaat dat de grondstof vormt voor nieuwe kunststof profielen. Niet voor niets is VEKA partner van het platform Duurzaam Gebouwd.

Energieneutraal bouwen

VEKA’s nieuwste kunststof profielsysteem is SOFTLINE 82. Met dit profiel, dat een strak, eigentijds design heeft, kunnen de hoogste isolatiewaarden worden bereikt.
SOFTLINE 82 is geschikt voor triple beglazing. Zoals alle profielsystemen van VEKA voldoet SOFTLINE 82 aan de hoogste kwaliteitseis voor wanddikte volgens de Europese norm EN-klasse A. Deze kwaliteit resulteert in concrete voordelen, zoals vormvastheid (lichtere bediening van ramen) en een optimale hechting van schroeven waardoor hang- en sluitwerkdelen vaster zitten.
De VEKA profielsystemen zijn leverbaar in 52 kleuren en kunnen inbraakwerend uitgevoerd worden.

Ondersteuning

VEKA stelt architecten en bouwers in staat voor elk gebouwtype het juiste profielsysteem te kiezen met de speciale architecten cd-rom. Zij kunnen daarbij rekenen op complete bestekondersteuning.
Wie zich registreert via de website op krijgt direct toegang tot de gewenste data, waaronder profieltekeningen, bestekteksten, keuringsrapporten en ontwerpdocumentatie. Ook kan men berekenen hoeveel verwarmingsenergie er met het gekozen kunststof profielsysteem wordt bespaard.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie