Recticel levert ultradunne isolatie voor passiefhuizen

Het massief passiefhuis concept volgens de traditionele bouwmethode: met een spouwconstructie en harde isolatieplaten in polyurethaan.

Recticel Insulation heeft het passiefhuisconcept aangepast aan de bouwtradities, de vochtige klimatologische omstandigheden en de comfortvereisten van onze streken.

Dit werd het massief passiefhuis waarbij in de spouwconstructie een degelijke isolatie uit harde PUR of PIR (polyurethaan)-platen verwerkt wordt.

Opbouw van de wanden

Massief-passief bouwen verenigt het beste van twee werelden: alle energetische voordelen van het passiefconcept en het comfort en de duurzaamheid van het bouwen met harde isolatieplaten in polyurethaan. De opbouw van de wanden speelt daarin een belangrijke rol.
Het buitenspouwblad wordt bijvoorbeeld uitgevoerd in keramische gevelsteen, het binnenspouwblad in keramische binnenmuursteen, kalkzandsteen of beton.

Luchtdichtheid

Tussen beide spouwbladen wordt een dubbele isolatielaag aangebracht van harde PUR-platen (Eurowall) met een minimale luchtspouw. Deze platen worden verspringend gemonteerd en de naden worden afgetapet met Rectitape isolatietape. Dit alles verhoogt de luchtdichtheid. Ook ter plaatse van de aansluiting met andere bouwelementen (ramen) wordt nauwkeurig toegezien op de luchtdichtheid. De binnenmuren kunnen trouwens gemakkelijk luchtdicht worden gemaakt, zoals vereist in het passiefconcept, door ze aan de binnenzijde te bepleisteren.

Voordeel

Het bouwen van een massief passiefhuis met harde isolatieplaten in polyurethaan biedt veel voordelen:

  • door optimaal te isoleren neemt de isolatiedikte ten opzichte van een traditionele woning toe. Door gebruik te maken van PUR/PIR isolatie met een levenslange goede isolatiewaarde (bijv. λd = 0,023 W/mK) blijft deze dikte beperkt tot een aanvaardbaar niveau;
  • daarnaast is het bij een massief passiefhuis belangrijk om te kiezen voor een degelijke kwaliteitsisolatie. Kies daarom voor duurzame isolatie van hoge kwaliteit.
Certificaat

Een Keymark is een vrijwillig productcertificaat uitgegeven door externe instanties die de kwaliteit van de producten nogmaals bevestigt. Alle producten van Recticel Insulation hebben een Keymark. Hiermee streeft Recticel Insulation ernaar de hoogste kwaliteit in isolatie aan te bieden.

 
Meer info via www.massiefpassief.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie