TONZON Thermoskussen maakt vloer warmer dan lucht erboven

Opvouwbaar isolatiemateriaal zorgt dat vloeren warmer zijn dan de lucht erboven.

Begane grondvloeren in Nederland zijn koud, vooral aan het einde van een strenge winter. Zelfs in nieuwe woningen laat het comfort vaak te wensen over.

Heeft men vloerverwarming dan is de kruipruimte te warm en de energierekening te hoog.

Stomheid

Voor dit soort problemen bestaat een eenvoudige oplossing die in de meeste huizen tegen lage kosten en zonder veel overlast kan worden toegepast: het TONZON Thermoskussen. Het is het eerste opvouwbare isolatiemateriaal ter wereld.
Het Thermoskussen heeft tijdens transport en opslag vrijwel geen volume, heeft nauwelijks gewicht maar is toch ijzersterk. Zodra het onder de vloer is opgehangen en gevuld is met lucht laat het bijna geen warmte meer door.
De vloer wordt nog warmer dan de lucht erboven: iets wat menig bouwkundige met stomheid heeft geslagen. Daarom heeft TONZON onderstaande animatie gemaakt die laat zien hoe dit kan. 
Met infraroodfoto’s bewijst TONZON de enorme respons op de vloertemperatuur, die niet vergeleken kan worden met andere isolatievormen zoals schelpjes, pur of piepschuim.

Extra zuinig en gezond

Omdat de vloer veel warmer wordt dan bij andere isolatiesystemen, is ook de energiebesparing veel hoger. De kachel slaat pas aan bij een lagere buitentemperatuur en men hoeft niet meer zo hoog te stoken om het ook onderin de kamer warm te krijgen.
De warmere vloer is een stuk droger waardoor schimmels en huisstofmijten veel minder voorkomen.

 
Meer informatie op www.tonzon.nl.

« Nieuws overzicht