Mosa tegels vertegenwoordigen duurzaamheid

Duurzaamheid is een van de kernwaarden van Mosa, onafhankelijke fabrikant van innovatieve tegels, tegelsystemen en keramische façades.

Mosa tegels, geproduceerd in Maastricht sinds 1883, worden gemaakt met behulp van duurzame productiemethoden. Collecties worden ontwikkeld in samenwerking met (inter)nationale architecten.

Bij Mosa zijn we ervan overtuigd dat de toekomst in de bouw ligt in materialen die op verantwoorde wijze geproduceerd worden en die positief bijdragen aan de gezondheid van gebruikers van gebouwen.

Certificaat

Mosa is een Cradle to Cradle charter organisatie. Cradle to Cradle is een bekend duurzaamheidsconcept, dat uitgaat van het principe van onbeperkte herbruikbaarheid van grondstoffen, duurzame energie en het bevorderen van diversiteit.
Mosa tegels zijn te classificeren als ‘designed for the technocycle, but safe for the biocycle’. Dit betekent dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens en na de lange gebruiksduur, en dat alle grondstoffen geschikt zijn voor behoud binnen de kringlopen.
Daarom heeft Mosa in december 2010 als eerste tegelfabrikant ter wereld het Cradle to Cradle Zilver certificaat ontvangen voor vrijwel alle wand- en vloertegels.

Bijdrage duurzaamheid

Het door Mosa ondertekende Cradle to Cradle organizational charter legt ons streven om deze filosofie te implementeren in onze producten en processen vast. Zo gaan we steeds een stap verder in het inzetten van duurzame energie, het terughalen en omzetten van snijresten uit de markt tot grondstof voor nieuwe tegels en het ontwikkelen van oplossingen die bijdragen aan de duurzaamheid van gebouwen.
Mosa tegels zijn zeer geschikt voor toepassing in duurzame gebouwen en dragen bij tot het verkrijgen van duurzaamheidslabels als LEED en BREEAM.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie