Nieuwe inblaasmethode maakt Supafil nog veelzijdiger

Knauf Insulation ontwikkelde nieuwe methode om via kleinere boorgaten gevels te isoleren.

Om een oplossing te bieden voor de na-isolatie van spouwmuren met een beperkte voeghoogte tussen de buitengevelstenen, heeft Knauf Insulation een methode ontwikkeld om via kleinere boorgaten minerale wol in te blazen.

Dit maakt de duurzame inblaaswol Supafil niet alleen de meest hoogwaardige, maar ook de meest veelzijdige oplossing voor het na-isoleren van spouwmuren.

Renovatietoepassingen

Het product Knauf Insulation Supafil behaalt de hoogste (constante) isolatiewaarde op gebied van minerale wol, met betrekking tot na-isolatie van spouwmuren, met een lambdawaarde van maar liefst 0,034 W/m.K.
Dankzij het verfijnde, unieke productieproces, ontstaat een waterafstotende witte wol, die zacht aanvoelt. De hoogwaardige thermische, akoestische en brandwerende eigenschappen in combinatie met het behoud van het uiterlijk van de woning of het gebouw waarin het wordt toegepast, maakt Supafil uitermate geschikt voor renovatie toepassingen.

Kleiner boorgat

Om het aanzicht van de gevel intact te houden, ook bij huizen met smallere voegen, heeft Knauf Insulation deze nieuwe methode ontwikkeld.
Met deze unieke methode wordt de minerale wol ingeblazen via een spuitmond met een diameter van slechts 17 mm. Zodoende zijn kleinere boorgaten voldoende en zal de buitengevelsteen niet beschadigen.

Constante isolatiewaarde

Dankzij de uitbreiding met deze nieuwe werkwijze, biedt Knauf Insulation met Supafil een hoogwaardige, veelzijdige na-isolatie oplossing. Afhankelijk van de woning, kan er gekozen worden voor de meest optimale, gecertificeerde methode. Supafil biedt bij verwerking met beide methoden, een grote diversiteit aan voordelen:

  • het uiterlijk van de woning en/of gebouw blijft intact;
  • snel en eenvoudig te verwerken in iedere buitentemperatuur;
  • uitstekende, constante isolatiewaarde tijdens de gehele levensduur van de woning of het gebouw;
  • het product draagt zorg voor een optimale vulling en verdeling in de spouw, zonder vochtdoorslag en inzakken.
« Nieuws overzicht