Brink Climate Systems plaatst ventilator aan het plafond

Een comfortabel klimaat in huis met constant verse lucht en een aangename temperatuur, maar zonder een ventilatietoestel dat voor geluidsoverlast zorgt en veel ruimte in beslag neemt.

Dat wordt mogelijk met de nieuwe Renovent Sky van Brink Climate Systems: een vrijwel geruisloos, energiezuinig ventilatietoestel dat aan het plafond wordt bevestigd, waardoor het onopvallend aanwezig is in huis. Het toestel levert een energieprestatiereductie (EPC/EPG) van circa 0,25.

Aan het plafond

Doordat de slechts dertig centimeter hoge Renovent Sky eenvoudig is te plaatsen aan plafonds van kleine ruimtes, is het toestel bij uitstek geschikt om te ventileren in studenten- en ouderenhuisvesting, vergaderruimtes, of wachtruimtes in dokters- en tandartspraktijken. Tevens is het energiezuinige luchtventilatiesysteem eenvoudig toepasbaar in de renovatiebouw.

Pollen en fijnstof

De Renovent Sky is ook leverbaar met filters die pollen en fijnstof tegenhouden. Dat maakt het energiezuinige toestel zeer geschikt voor gebouwen in de omgeving van drukke verkeerswegen.

Geruisloos

Door de langzamer draaiende ventilatoren is het geluidsniveau lager dan bij andere ventilatiesystemen. Dat wordt nog versterkt doordat de warmtewisselaar een lage interne weerstand heeft.

Voldoende verse lucht zonder energieverlies

De kunststof warmtewisselaar heeft een rendement van 95 %. Dit betekent dat de frisse buitenlucht van bijvoorbeeld 0˚Celsius wordt opgewarmd tot 19˚Celsius, als de afgevoerde lucht van binnen het huis een temperatuur heeft van 20˚Celsius.
Zo kan ’s winters ruimhartig en vrijwel zonder energieverlies worden geventileerd. ’s Zomers wordt de temperatuur onder controle gehouden door de standaard bypass en de mogelijkheid tot zomernachtventilatie.