Brink Climate Systems brengt noviteit met platte flexibele kunststofbuizen.

Waar normaal gesproken een hoekige, metalen buis met een hoogte van 80 mm geplaatst wordt, heeft Brink een platte kunststofbuis ontwikkeld van 60 x 130 mm (h x b).

Dit heeft als voordeel dat de opbouwhoogte verlaagd wordt met minimaal 20 mm en dat deze relatief flexibele buizen eenvoudiger aan te brengen zijn. Door de geringere hoogte is er minder beton nodig en kunnen de buizen makkelijker in de betonnen vloer gestort worden.

Hygiënisch

I.t.t. gangbare metalen luchttoevoerkanalen waarop aftakkingen gemaakt worden die door verschillende kamers ‘lopen’, brengt het Air Excellent System een waaier van ventilatiekanalen, die afzonderlijk naar elke kamer lopen.
Eén van de voordelen is dat er geen geluidsoverdracht meer tussen kamers plaatsvindt. Door toepassing van een antibacteriële en antistatische binnenlaag heeft de luchtverdeelslang optimale hygiënische eigenschappen.

Variabele regeling

Dit waaiersysteem van kunststofbuizen biedt mogelijkheden om ventilatiesystemen makkelijker te ontwerpen. Niet alleen zijn ze eenvoudig op de centrale luchtverdeelkast aan te sluiten, iedere kamer kan door de separate buizen gericht worden geventileerd en is daarnaast makkelijker in te regelen.
Dankzij de openingsmond van de buizen die per ruimte aan te passen is, kan de luchttoevoer variabel geregeld worden. In combinatie met de nieuwe, platte kunststofbuizen, de lagere opbouwhoogte en de kostenbesparingen, leidt dit tot een grote kwaliteitsverbetering op het gebied van luchtverdeelsystemen.

Lage luchtweerstand

Het Air Excellent System is te combineren met alle mechanische ventilatiesystemen. Het complete, modulaire systeem bevat alle benodigde accessoires als koppelingen, eindstukken en luchtverdelers.
Het uitgekiende ontwerp, de afmetingen en lay-out van het systeem resulteren in een lage luchtweerstand, een voorwaarde voor goede prestaties van een ventilatiesysteem.