Legrand energiemeters maken energieverbruik inzichtelijk

Naar duurzaam energiebeleid met nieuwe Legrand universele energiemeters.

Legrand Nederland levert nieuwe EMDX3 universele energiemeters en EMDX3 kWh-meters. Deze meters kwantificeren niet alleen het energieverbruik, maar geven alle informatie en een volledig beeld van het type energie dat door de verbruiker is ingezet.

Legrand komt hiermee tegemoet aan de groeiende behoefte van klanten die, in het kader van een duurzaam energiebeleid, inzicht willen hebben in hun energieverbruik. Alleen door het meten en visualiseren van het stroomgebruik is het mogelijk een energiebesparing te realiseren.

Inzicht

De universele energiemeter EMDX3 meet naast de klassieke parameters als stroom, spanning en vermogen (actief, reactief en schijnbaar) ook de hoeveelheid verbruikte en geproduceerde energie.
Daarnaast geeft de meter inzicht in het aantal gebruiksuren, de arbeidsfactor en de harmonische vervorming tot range 63 (spanning en stroom).
De energiemeter EMDX3 is leverbaar in twee uitvoeringen: als een modulaire serie voor inbouw op DIN-rail in de kast en als serie voor montage op de kastdeur of blinde frontplaat.

EMDX3 Access en Premium

Legrand biedt de serie voor montage op de kastdeur of frontplaat aan als instapmodel (EMDX3 Access) en in de uitvoering EMDX3 Premium. Aan beide uitvoeringen kunnen door middel van een bussysteem extra communicerende modules gekoppeld worden.
Hierdoor kan de gebruiker de gegevens niet alleen lokaal aflezen, maar kunnen deze ook worden doorgestuurd naar een centraal punt. De modules die op de achterzijde van de EMDX3 Premium centrale geplaatst kunnen worden, maken het mogelijk functies als geheugen, temperatuurmeting, twee ingangen en twee uitgangen en RS 485 (MODUS) te combineren.

kWh-meters

De nieuwe modulaire EMDX3 kWh-meters met MID certificering zijn voorzien van een puls uitgang en/of RS485 poort. Ze meten de elektrische energie van verbruikers in een éénfase of driefase groep stroomafwaarts van de energiebron.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie