Hoogwaardige isolatie met maximale ontwerpvrijheid

De harde isolatieplaten van Kingspan Insulation halen hoge isolatiewaarden.

Afgelopen maanden was er een hoop ophef over het nieuwe bouwbesluit. Dat die er komt is zeker. Want we weten allemaal dat we beter moeten isoleren.

Een probleem? Nee. Met de isolatiematerialen van Kingspan Insulation kunt u slank bouwen en behoudt u de standaard spouwconstructie.

Beste isolatiewaarde, dus slanker bouwen

Met de harde isolatieplaten van Kingspan Insulation behaalt u een lambdawaarde van 0,021 tot 0,023 W/m.K in de spouw. Dit is een stuk beter dan bij traditionele isolatie, waar u vaak met 0,033 W/m.K of hoger werkt.
Bovendien scoren onze isolatieplaten uitstekend op gebied van Duurzaam Bouwen. Als enige harde isolatieplaat heeft Kooltherm een DuBo-keurmerk. Voor zowel architecten als aannemers wordt dit steeds belangrijker. Met ons isoleert u dus future-proof.

Rc-waarde van 5,0 geen probleem

Steeds vaker horen we dat er met een Rc-waarde van 5,0 tot zelfs 10,0 en hoger wordt gewerkt. Met de Kooltherm K8 spouwplaat behaalt u een Rc-waarde van 5,0 al met een dikte van 98 mm, bij de Therma TW50 is dat 107 mm.
En omdat u met een harde isolatieplaat werkt hebt u geen problemen bij lastige aansluitingen, bijvoorbeeld bij kozijnen. Dit betekent geen lekken en koudebruggen. Bovendien is uw constructie slanker, en dus lagere materiaalkosten. Op de korte én lange termijn bespaart u dus geld.

Eenvoudige verwerken

Dikkere isolatie betekent in veel gevallen een lastigere verwerking: u heeft meer materiaal nodig, langere spouwankers en bredere constructies. De harde isolatieplaten van Kingspan zijn echter licht in gewicht, eenvoudig op maat te maken en snel te verwerken.

Voordelen
  • lambdawaarde van 0,021 – 0,023 W/m.K;
  • slankste bouwconstructies;
  • duurzaam bouwen (DuBo-keurmerk);
  • kostenbesparend;
  • uitstekende brandwerende eigenschappen;
  • de harde isolatieplaat zakt niet in en is snel en eenvoudig te verwerken.
Meer weten?

Neem gratis contact op de technische service: 0800-2525252. Of kijk op www.kingspaninsulation.nl.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie