BUVA Push knopcilinder garandeert inbraakwering

Nieuwe knopcilinder BUVA Push toepasbaar bij vluchtvriendelijke PKVW deur.

Een belangrijke aanbeveling bij het Politiekeurmerk Veilig Wonen nieuwbouw is dat minimaal 1 buitendeur van een woning vluchtvriendelijk wordt uitgevoerd.

Een knopcilinder maakt een deur eenvoudig vluchtvriendelijk, een sleutel is immers niet nodig en iedereen kan op elk moment de woning ‘vluchtvriendelijk’ verlaten.
Wel heeft de toepassing van een knopcilinder tot gevolg dat er aanvullende eisen worden gesteld om de vereiste inbraakwering te waarborgen.

Aanvullende eisen

Er dient een doorboorbelemmering aan de binnenzijde van de deur naast het veiligheidsbeslag te worden geplaatst en bij briefkleppen dient een gecertificeerde brievenbusbeveiliger te worden aangebracht.
Dit ziet er niet fraai uit en in sommige gevallen kan door plaatsing van de brievenbusbeveiliger de voordeur niet meer de vereiste 90° open.

Manipulatie

Met toepassing van de ‘niet manipuleerbare’ BUVA knopcilinder type BUVA Push vervallen deze aanvullende eisen. De knopcilinder is voorzien van een drukknop waardoor manipulatie met boorgereedschap niet mogelijk is. De aanvullende eis met betrekking tot het glas, inbraakwerende beglazing P5A binnen 70 cm van het bedieningspunt, blijft wel van kracht.

 
Meer informatie vindt u op www.buva.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie