Pulastic sportvloer ontvangt IAKS architectuurprijs

Multifunctionele sportvloeren van Descol onderdeel van prestigieuze sportlocaties.

De ‘International Association for Sports and Leisure Facilities’ (IAKS), het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) hebben tijdens het 22e IAKS congres in Keulen de winnaars bekend gemaakt.

Samen met het Internationaal Paralympisch Comité in Bonn wordt ook de ‘IPC/IAKS Distinction’ onderscheiding toegekend aan sportvoorzieningen geschikt voor personen met een handicap.
Deze onderscheiding is gericht op het vergroten van de toegankelijkheid van alle sportfaciliteiten en andere gebouwen, zodat mensen met een handicap zonder beperking of barrières sport kunnen beoefenen of naar sport kunnen kijken.

Onderscheiding

De meest succesvolle sportfaciliteit van 2011 is de Richmond Olympic Oval in Vancouver, die zowel de IOC/IAKS Gouden medaille ontving als de IPC/IAKS ‘Onderscheiding voor toegankelijkheid’. Na de Olympische Spelen maakte de ijsvloer plaats voor multifunctionele sportvloer: de Pulastic SP.
De IPC/IAKS Distinction ging ook naar het Ronald McDonald centrum in Amsterdam. Ook hier heeft Descol diverse vloeren geïnstalleerd waaronder de Pulastic LED vloer in de grote sporthal en diverse vloeren uit de solid-line.

Samenwerking

Een goed voorbeeld van de samenwerking tussen Descol en de architect is de belijning van de sporthal, waarbij bepaalde lijnen aan- en uitgezet kunnen worden.
De eisen die eindgebruikers stellen aan de sportvloer moeten gegarandeerd blijven. Bij Descol worden de vloeren gekeurd door het Nederlands Olympisch Comité en die kwaliteitsgarantie zoekt een architect.
Descol sportvloeren is trots op deze prestatie en zal in de toekomst nog meer projecten realiseren die een IAKS-onderscheiding waard zijn.

Meer informatie

Neem contact op met Descol via verkoop@descol.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie