BRS toont koud gebogen triple isolatieglas op GEVEL 2012

Haarlems provinciehuis heeft wereldprimeur: toepassing van triple isolatieglas.

Op de stand van BRS Building Systems zal tijdens de GEVEL 2012 een mock-up van koud gebogen triple isolatieglas te zien zijn.

Voor zover bekend is nog nergens ter wereld triple glas koud gebogen en zeker niet in een kegelvorm.
Het materiaal zal voor het eerst worden toegepast in het provinciehuis in Haarlem.

Gebogen gevel

In samenwerking met architectenbureau Kraaijvanger Urbis is een bijzondere gebogen glazen gevel ontwikkeld voor de kegelvormige entreehal van het Provinciehuis. De vorm van de gevel is een taps toelopende kegel.
De ruiten worden als het ware om de kegel heen gevouwen door deze koud in het werk te buigen. Dit betekent dat de ruiten aan de onder en bovenzijde een andere straal hebben. Met koud buigen is het slechts beperkt mogelijk om in een ruit verschillende buigstralen toe te passen.

Ruitopbouw

Een tweede complexiteit is de opbouw van de ruit. De ruiten bestaan uit een triple beglazing. Door het koud buigen van de triple ruiten in deze vorm en buigstralen ontstaan schuifspanningen tussen de glasbladen die met de gebruikelijke flexibele afstandhouders niet op te vangen zijn. Met een nieuwe afstandhouder wordt uiteindelijk het beoogde resultaat bereikt.
Koud gebogen Triple isolatieglas is de laatste telg in de duurzame familie van koud gebogen glas (Freeformglass).

U vindt BRS Building Systems B.V. op stand A014.

Kijk verder op www.brs.nl.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie