Hueck profileert zich aan de kop met haar vernieuwende ecologische oplossingen voor raamconstructies, schuifpuien en vliesgevelbouw.

Hueck toont op de beurs verscheidene van haar laatste ecologische concepten.

Vier concepten worden hier verder uitgelegd:

Lambda 100, het klimaatraam met hoge prestaties

Dit gloednieuwe klimaatraam systeem heeft uitermate goede thermische en akoestische eigenschappen: Uf tot 1,1 W/m²K en Rw tot 49 dB.
Vanwege deze eigenschappen en de eenvoudig verwerkbare geïntegreerde zonweringen, staat de reeds vroeger gekende‘Verbundfenstertechniek‘ voor een nieuwe renaissance.
Deze techniek staat voor een scheiding van de raamvleugels die gemonteerd worden in hetzelfde kozijnprofiel.

Volato M, de schuifpui voor de toekomst

Dit hoogst isolerende en uiterst winddichte hefschuifpui systeem kan zeer grote afmetingen en glasgewichten tot 400 kg aan.
Dit concept heeft zeer hoge thermische waardes vooral op de zwakkere plaatsen als de boven- en onderregel en in de middenstijl. Het aandrukken van EPDM dichtingen via het hefschuifmechanisme zorgt voor hoge luchtdichtheid.

Lambda 110, parallel opengaande en uitzetzakramen

Een recent gelanceerd parallel opengaand raamsysteem met mogelijkheid tot verdiepingshoge vleugelafmetingen.
Vooral bij parallel opengaande raamsystemen stroomt de lucht op een aangenamere en efficiëntere manier naar binnen. Bij gelijke oppervlakte hebben parallel opengaande ramen meer ventilatiedebiet.
Vanwege de traploos instelbare openingswijze zijn natuurlijke verluchtingsconcepten optimaal te realiseren. Dit komt uiteraard de globale energieconsumptie van het gebouw ten goede.

Trigon Passiv, een rationeel en slank stijlregel gevelsysteem

Vorig jaar bekroonde het IFT Rosenheim de gevelsystemen Trigon 50 en 60 met het Passivhuis certificaat. Met een gemeten Cw waarde van 0,68 W/m2K voldoet dit gevelsysteem aan de grenswaarde van 0,70 W/m2K.
Deze prestatie geldt voor een paneeldikte vanaf 40 mm en maakt gebruik van driedubbele beglazing met thermisch verbeterde afstandhouders.