Vuil en smog krijgen geen vat op EcoClean gevel

Kalzip FC Gevelsysteem EcoCleanTM is een zelf- en luchtreinigende aluminiumgevel.

Kalzip introduceert met het innovatieve FC-gevelsysteem EcoCleanTM een aluminium gevelsysteem dat zichzelf en de omgevingslucht reinigt.

Hiermee is voor het eerst een aluminiumgevel verkrijgbaar die op een actieve manier duurzaam en zowel economisch als ook milieuvriendelijk is.
Met behulp van zon en vocht maakt de op titaniumdioxide gebaseerde bekleding vuil- en smogdeeltjes onschadelijk en draagt hiermee bij aan de zelfreiniging van de gevel en de reiniging van de omgevingslucht.

Afglijden

Dit werkt als volgt: bij invallende zonnestralen en zelfs bij een lage luchtvochtigheid werkt het lichtgevoelige titaniumdioxide (EcoCleanTM) net als een katalysator. Op het oppervlak vormen door het UV-licht vrijgekomen elektronen radicalen die organische stoffen en smogdeeltjes afbreken.
Tegelijkertijd ontstaat een superhydrofiel (vochtaantrekkend) en extreem glad oppervlak. Al bij zeer weinig neerslag of dauw glijden de afgebroken schadelijke stoffen gewoon van het gebouw af en laten een schone gevel achter.

Neutralisatie

Het luchtreinigende vermogen van de gevel is als volgt uit te drukken: 1.000 m2 Kalzip FC-gevelsysteem EcoCleanTM heeft een CO2 neutralisatiecapaciteit vergelijkbaar met 80 bomen.
Dit komt ongeveer overeen met een dagelijkse uitstoot van vier auto’s. Hiermee wordt de Kalzip FC EcocleanTM gevel voor elke investeerder een interessante en positieve imagefactor.

 
EcoCleanTM is een handelsmerk van Alcoa Architectural Products.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie