Reynaers schuifdeuren en valramen onderdeel van Villa Rotonda

Villa Rotonda combineert open en gesloten gevels in opmerkelijk woonhuis.

Het comfort van villa Rotonda in Goirle schuilt niet alleen in de weelderige voorzieningen, maar vooral in de architectuur ervan. Het huis, ontworpen door de architecten Pieter en Thomas Bedaux is traditioneel en gesloten vanaf de straatkant en open en mo

Vanaf de straat doet het huis zich voor als traditioneel en gesloten, maar vanuit de tuin toont het zich open en modern.
Op twee grote ramen na is het huis aan de straatzijde gesloten om de bewoners te beschutten tegen het drukke verkeer dat passeert over de aangrenzende rotonde; vandaar de naam Villa Rotonda. De waterpartij die het huis deels omringt, versterkt het besloten karakter ervan.

Schuifdeuren

Voor de elektrisch bedienbare schuifdeuren is gebruik gemaakt van het Reynaers-systeem CP155-LS. De woonkamer met keuken is op deze manier te openen naar de tuin zodat binnen en buiten één worden.

Domotica

Ook de valramen zijn elektrisch te bedienen. De keuze voor de minimalistische variant van CS 68 met verborgen vleugels versterkt de abstractie van dit strak vormgegeven huis, waarvan de kozijnen bijna detailloos lijken. Dit aspect is ook te zien in de scherpte waarmee gevel en dak op elkaar aansluiten.
De elektrisch bedienbare schuifpuien en ramen zijn onderdeel van een indrukwekkende hoeveelheid domotica in dit huis, die het met de architectuur zelf gepaard gaande comfortniveau verder vergroot.

Licht

Vrijwel alle vertrekken in het huis zijn gericht op de grote tuin. Ondanks de gesloten gevel aan de straatkant valt er toch volop licht binnen.
Met hun ontwerp hebben de twee jonge architecten het beste van twee werelden, modern en traditioneel, weten te combineren. 

Meer weten? Kijk op www.reynaers.nl.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie