Nieuwe JAGA radiatoren in frisse school Enschede

Enschedese Eschmarke school heeft primeur integrale 4Green concept.

De basisschool ‘De Eschmarke’ in Enschede is als eerste in Nederland voorzien van een nieuw systeem voor vraaggestuurde verwarming en ventilatie, gebaseerd op het 4Green Schoolconcept.

Dit concept combineert een frisse school met energiebesparing en milieubewustwording. Het is ontwikkeld door 4Green in samenwerking met JAGA Konvektco Nederland.

Radiator

Diverse klaslokalen en kantoren van ‘De Eschmarke’ zijn voorzien van het Jaga Hybrid Solutions klimaatsysteem. Dit CO2-gestuurde en zeer gebruiksvriendelijke systeem combineert de functies van verwarmen, koelen en ventileren in één behuizing.
De Jaga Low H2O-radiator zuigt vrijwel geluidloos buitenlucht aan, die gefilterd en opgewarmd het lokaal binnenstroomt. Het Green Wire regelsysteem zorgt door middel van klepsturing voor het openen en sluiten van de kleppen in de radiator, afhankelijk van de warmtevraag.
Door de warmte stijgt de lucht op en samen met onderweg opgepikte CO2 en muffe luchtjes verlaat deze lucht aan de andere kant van het lokaal via afzuigroosters de ruimte. De afzuiging wordt geregeld door middel van warmteterugwinning via een warmtepomp op het dak. Deze pomp brengt de restwarmte van de school terug naar de radiatoren.

4Green

4Green is in 2009 opgericht en richt zich op het verbeteren van de luchtkwaliteit d.m.v. het toepassen van nieuwe technieken en het oplossen van energievraagstukken. Dit wil 4Green bereiken door verschillende oplossingen te combineren tot een grote energieverlagende en verfrissende oplossing, uitgevoerd op een ethisch verantwoorde manier.

Kijk voor meer informatie op www.4green.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie