Deceuninck introduceert nieuwe duurzame geveloplossingen

Twinson gevelsysteem combineert duurzaamheid met onderhoudsvriendelijkheid.

Deceuninck kondigt met de Twinson gevelsystemen een nieuwe generatie buitenmuurbekleding aan. Twinson is een PEFC-gecertificeerde grondstof die volledig recyclebaar is.

Het combineert de natuurlijke uitstraling van hout met de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van kunststof.
Het Twinson O-Wall gevelsysteem is leverbaar in zowel een gesloten als open variant. Beiden kunnen als afzonderlijke afwerking worden gebruikt maar door hun beperkte dikte zijn ze ook uitermate geschikt als finale eindlaag van een totaal isolatieconcept.

Open of gesloten

De gesloten variant van Twinson O-Wall heeft een geïntegreerd ventilatiesysteem dat vochtige lucht en hitte achter de gevelplanken afvoert. Hierdoor ontstaat een ademende gevel en een gezonder binnenklimaat. De dubbelwandige samenstelling maakt de Deceuninck Twinson O-Wall gevelplank stevig en robuust. Het gepatenteerde clipsysteem garandeert een snelle, eenvoudige bevestiging.
Het open gevelsysteem daarentegen is een zogenaamd open-voegprincipe. Mede dankzij het zwart gekleurde montageprofiel wordt een bijzonder harmonieus eindresultaat verkregen. De open gevelplank koppelt inspiratie met vrijheid in design met een minimum aan profielen en materiaal.

Perfecte isolatie

De grootste besparing op stookkosten en milieubelasting wordt gerealiseerd door gevels vanaf de buitenkant te isoleren. Door vanaf de buitenzijde te isoleren daalt het jaarlijkse gasverbruik met 9,5 m3 voor elke m2 gevel. Bovendien is de kans op vochtproblemen nihil.
De Deceuninck Twinson gevelproducten, en in het bijzonder het gesloten gevelsysteem, bieden de oplossing. Het bekledingsprofiel is probleemloos te combineren met isolatie.

Terrasmateriaal

Het innovatieve terras- en gevelmateriaal Twinson bestaat voor 50 procent zowel uit kunststof als hout. Tijdens de productie hecht het kunststof zich rondom minuscule houtdeeltjes.
De waterbestendigheid, de robuustheid, de splinter- en rotvrijheid, maken het materiaal buitengewoon geschikt voor zowel gevelbekledingen als voor terrassen.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie