BUVA SolidSeal kaderdichting haalt luchtdichtheidsklasse 3

Enkele kaderdichting toepasbaar binnen Passief Bouwen projecten.

Een goede luchtdichtheid is een belangrijk aspect binnen energiezuinige woningen. Dit geldt zeker voor energieconcepten als Passief Bouwen.

In de SBR-publicatie ‘Luchtdicht Bouwen’ is hiervoor zelfs een nieuwe klasse gedefinieerd: luchtdichtheidsklasse 3.

Enkele kaderdichting

Om te voldoen aan de zware luchtdichtheidsklasse 3 wordt bij draaiende delen in houten kozijnen (ramen en deuren) een dubbele kaderdichting geadviseerd.
Met de BUVA SolidSeal kaderdichting is het nu mogelijk om deze luchtdichtheidsklasse 3 met een enkele kaderdichting te realiseren. Dit is aangetoond door testen op basis van de NEN-EN 1026 ‘Ramen en deuren - Luchtdoorlatendheid - Beproevingsmethode’.

Natuurgetrouw

Bij het testen is niet alleen de optimale situatie beoordeeld maar zijn ook extra spelingen en afwijkingen gecreëerd om de praktijk zo natuurgetrouw mogelijk na te bootsen. Ook in deze praktijksituaties presteert de BUVA SolidSeal kaderdichting binnen luchtdichtheidsklasse 3.

 

Gelijkwaardigheid

In een rapportage van Kettlitz Gevel- en Dakadvies B.V., onderdeel van de Nieman Groep, wordt de gelijkwaardigheid van de BUVA SolidSeal onderbouwd. De BUVA SolidSeal is onderdeel van de BUVA PreSet Full Proof, een set zelfstellende en corrigerende BUVA hang- en sluitwerkproducten voor houten kozijnen.

 
Meer informatie vindt u op www.buva.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie