Energiezuinig kantoor winnaar van ‘Het Beste Idee’

Het Solarlux Co2mfort-office viel in de prijzen tijdens de jaarlijkse VMRG Marktdag.

Tijdens de jaarlijkse VMRG Marktdag konden deelnemers met hun eigen bouwidee meedingen naar deze door de VMRG geïnitieerde wedstrijd.

De Marktdag waarop VMRG-bedrijven diverse presentaties en workshops konden volgen stond dit jaar in het teken van ‘verkopen aan de architect’.
Een jury, bestaande uit architecten, beoordeelde het door Solarlux gepresenteerde energiezuinige Solarlux Co2mfort-office in Nijverdal als beste idee.

Natuurlijke energiebronnen

Het energiezuinige kantoor van Solarlux, dat eigenlijk een eigen showroom voor het bedrijf is, maakt gebruik van maar liefst vier natuurlijke energiebronnen namelijk aardwarmte, zonlicht, regen en wind:


  • aardwarmte wordt gebruikt om het gebouw in de zomer te koelen en in de winter te verwarmen; 
  • de vele vouwwanden in het gebouw zorgen voor een maximale daglichttoetreding, waardoor een goede balans ontstaat tussen het gebruik van natuurlijk daglicht en kunstlicht; 
  • het regenwater wordt gebruikt voor het doorspoelen van het toilet en de ventilerende gevels; 
  • de dakramen zorgen tenslotte voor een natuurlijke ventilatie.

 
Verder valt het gebouw op door zijn enorme vouw-schuifpuien die als Co2mfort-façade dienen. De werkplek wordt hierdoor als het ware een balkon en de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. De dubbele gevel zorgt er hierbij voor dat het in de zomer binnen koel is en in de winter warm.

Toekomstige uitdagingen

Het nieuwe hoofdkantoor van Solarlux Nederland BV toont de bedrijfsfilosofie in een architectonisch uitdagend statement: door transparantie, openheid en een duurzaam klimaatconcept.
Met de Co2mfort-gevel komt het gebouw de uitdagingen van de toekomst tegemoet, waarbij de gebruiker met zijn wensen en individuele invloed in het middelpunt staat.

Rondleiding

Stichting Slimbouwen zal in november een rondleiding geven door de veelzijdige en innovatieve Solarlux Co2mfort-office. Geïnteresseerden kunnen zich al aanmelden via info@slimbouwen.nl.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie