100 jaar Lakeman

Jubileumbijeenkomst 100 jarige Lakeman Liften goed bezocht.

Op 19 november jl. vierde Lakeman Liften haar honderdjarig bestaan in het Louwman Museum in Den Haag. Hoogtepunt was de aankondiging door burgemeester drs. J. Wienen van Katwijk dat de firma in aanmerking komt voor het Koninklijk predicaat ‘hofleverancier

Wienen deed deze verrassende mededeling nadat hij een exemplaar van het jubileumboek over 100 jaar Lakeman overhandigd had gekregen. Het boek vertelt het verhaal van de vier generaties Lakeman en de verschillende producten die in de loop der tijd werden geproduceerd.

Unieke beelden

Dat er veel gebeurd is in de afgelopen eeuw bleek niet alleen uit het boek, maar ook uit de speciaal voor dit jubileum gemaakte documentaire die voor de eerste keer werd vertoond.

 
Met unieke beelden van gebeurtenissen uit de historie van de familie Lakeman, maar ook van andere bijzondere zaken als het bezoek van Winston Churchill aan Voorhout.


Plaquette

Lakeman Liften toonde haar maatschappelijke betrokkenheid door, mede namens de genodigden, een cheque van 10.000 euro uit te reiken aan de stichting Haspadie K.G.K. uit Katwijk, die het iedereen die tijdelijk hulp nodig heeft mogelijk maakt om zo lang mogelijk in de vertrouwde woonomgeving te blijven wonen.
Ook de medewerkers lieten zich niet onbetuigd. Zij overhandigden de directie van het bedrijf een plaquette waarin de ontwikkeling van smederij naar liftenfirma is verbeeld.

Predicaat Hofleverancier

Op 18 januari 2012 vond op het bedrijf de feestelijke uitreiking van de bij dit predicaat behorende oorkonde plaats en de onthulling van het Koninklijk Wapenschild.

Eén keer honderd

Directeur Joop Lakeman jr. kijkt tevreden terug. "We hebben heel veel tijd en moeite gestoken in de voorbereiding van dit evenement, het boek en de documentaire, maar als we iets doen, doen we het goed. We bestaan maar één keer honderd jaar!"

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie