Flesst biedt 100% veiligheid op hellende daken

Meerdere personen kunnen veilig aan weerzijden van het dak werken dankzij Flesst.

Met de komst van Flesst kunnen dakbetreders voortaan 100% veilig hun werkzaamheden op het dak uitvoeren.

Flesst is het eerste valbeveiligingssysteem ter wereld voor hellende daken, waarmee tegelijkertijd met meerdere personen aan beide zijden van het dak gewerkt kan worden. Bovendien is Flesst het enige systeem met valfactor 0.
Flesst voldoet ruimschoots aan alle eisen van het Bouwbesluit 2012, dat verplicht om in de ontwerpfase voorzieningen te treffen, die veilig werken op het dak mogelijk maken. Het Flesst-systeem is geschikt voor zadeldaken, van hellend naar plat en lessenaarsdaken.

Het Flesst-systeem

Onder de nok van het dak wordt vrijwel onzichtbaar de geleiderail bevestigd voor de Flesst-loopwagen, waaraan de dakbetreder met zijn veiligheidslijn is gekoppeld. Hij heeft zowel horizontaal als verticaal maximale bewegingsvrijheid. Er kunnen meerdere loopwagens tegelijkertijd worden geplaatst, afhankelijk van de behoefte. 
Doordat het hele systeem onder de nok van het dak is weggewerkt en geen dakhaken en dakankers nodig zijn, behoudt de architect volledige ontwerpvrijheid.

Flesst Connection System

 
Behalve dat de dakbetreder 100% veilig op het dak kan werken, is ook de toetreding tot het dak dankzij het Flesst Connection System volkomen veilig.
Het Flesst Connection System bestaat uit:

  • het Flesst-koppeltouw;
  • de Flesst-connector;
  • de Flesst-veiligheidslijn.

 
Ter hoogte van bijvoorbeeld de dakgoot verbindt de dakbetreder de veiligheidslijn met het koppeltouw. Door het touw net als bij een vlaggentouw omhoog te trekken, klikt de Flesst-connector automatisch vast.
Aan het harnas van de dakbetreder zit een lijnklem, die aan de veiligheidslijn wordt bevestigd. De gebruiker kan nu veilig het dak betreden.

 
Bekijk ook onze website www.flesst.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie