Waterdichte dakbedekking zorgt ook voor elektriciteit

WeKa levert duurzame en waterdichte dakoplossingen.

Evalon is een duurzame milieuvriendelijke dakbedekking die, als enige, door en door is gekleurd en voorzien is van het IBU (Institut für Bau und Umwelt) certificaat.

Deze kunststof dakbedekking is cradle-to-cradle en volledig recyclebaar en kan als zodanig ook voor zwembaden en drinkwateropslag gebruikt worden. Door de viltlaag aan de onderzijde, alsook de hoogglans reflectielaag aan de bovenzijde is de emissiecoëfficiënt laag.

 
Met de Evalon-Solar dakbaan is de Duitse firma Alwitra er in geslaagd tijdens het productieproces amorfe silicium modulen in een dakbaan te integreren. Tijdens dit proces wordt de Evalon-Solar dakbaan afgewerkt met een lucht- en waterdichte polymeerlaag en een Tefzel (familie van Teflon) vuilafstotende laag.
Daarnaast is Alwitra er in geslaagd de uitzettingscoëfficiënt van de dakbaan en de Amorfe Silicium aan elkaar gelijk te maken.

Kenmerken
  • Evalon-Solar is en blijft flexibel;
  • voor grote dakvlakken dé oplossing voor een waterdicht dak en tegelijkertijd voor elektriciteitsopwekking;
  • toepassing op extreem licht geconstrueerde daken dankzij het gewicht (4,2 kg per m2);
  • dakbanen blijven beloopbaar; mechanisch bevestigd en met hete lucht homogeen aan elkaar geföhnd;
  • ter voorkoming van stilstaand water op het dak (daling opbrengst) en onderhoud is een afschot van minimaal 3 graden noodzakelijk;
  • door het afschot houdt de regen de Amorfe Silicium lamellen schoon;
  • voorzien van diverse certificaten en bekroond met vele innovatieawards.
Opwekking elektriciteit

De aansluitingen worden onder de dakbedekking specifiek voor elk dak op maat aangebracht. Met een speciale techniek worden ze onder de dakbedekking naar de doorvoer naar de technische ruimten eronder gebracht. Hierdoor ziet u geen losse draden, bulten en of vouwen op het dak, maar een glad, strak dak.

 
Via het legplan worden de draden geclusterd en in de Fronius omvormers aangesloten. De omvormers zijn voorzien van beveiliging (via de omvormers kan men gedeelten of het gehele dak afzetten) en met de geïntegreerde software kan men op de display opbrengsten zowel nu als in het verleden bekijken.

 
Via meters wordt de op 230 V in het eigen netwerk gebracht, de configuratie is dusdanig aangesloten dat bij een overschot aan stroom het systeem doorgeschakeld, via een teruglevermeter aan het energiebedrijf van uw keuze tegen betaling levert.

Plaatsing

Door de Nederlandse klimaatomstandigheden geeft de toepassing van Amorfe Silicium meestal een beter resultaat dan de kristallijne Solar-panelen.

 
Kristallijne Solar-panelen zijn niet alleen veel zwaarder maar presteren bij diffuus licht en met hoge temperaturen minder. Voor een optimaal resultaat moeten deze panelen in rijen onder een hoek van ca. 33 graden op het zuiden geplaatst worden. De afstand tussen de rijen moet ca. 3 tot 4 meter zijn, om zo de panelen uit de schaduw te houden.

 
Met Evalon-Solar kunt u uw dak bijna volledig benutten voor energieopwekking. Dus uw dak kan licht van constructie zijn en wordt efficiënt benut.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie