FAKRO levert vanaf 2012 een zoldertrap met hoge brandveiligheid dankzij brandwerend metaal.

In de categorie brandwerende zoldertrappen biedt FAKRO vanaf de 1e helft van 2012 een zoldertrap met een brandvertraging van 120 minuten.

De LMF brandwerende metalen zoldertrap zorgt hiermee voor een uitzonderlijk hoge brandveiligheid.

Verspreiding

De brandwerende metalen zoldertrap LMF heeft een speciaal ontworpen zolderluik en een afdichtband, die is geplaatst tussen het luik en de kast. Deze zet uit in geval van een sterke temperatuurstijging. Hierdoor wordt voorkomen dat rook en vuur verder door de boven- of onderliggende ruimte verspreid wordt.

Gebruikersgemak

De LMF brandwerende metalen zoldertrap kenmerkt zich door het gemakkelijke gebruik ten opzichte van andere zoldertrappen. Dankzij de handgreep met een gascilinderaandrijving is traplopen nóg veiliger en comfortabeler geworden en de extra trede bovenaan de trap zorgt voor een gemakkelijkere toegang tot de zolderruimte.

Veilig traplopen

De handgreep van de LMF zoldertrap is extra lang zodat op- en aflopen eenvoudiger is geworden. Samen met het gascilinder mechanisme in de handgreep zorgt dit ook voor een veiliger gebruik van de trap. De handgreep schuift automatisch in en uit bij gebruik van de trap. Verder blijft de trap hangen in de positie waarin hij wordt losgelaten zodat onverwachts naar beneden klappen voorkomen wordt.
De uitschuifbare voeten onderaan de trap verhogen het comfort. Hierdoor is de lengte van de trap eenvoudig te bepalen. De trap kan dus gemakkelijk aan de plafondhoogte aangepast worden en zorgt ook voor een snelle en gemakkelijkere montage.