HIM ontwikkelt nieuwe generatie flexibele gietvloer

Himfloor SL Flex is een zeer flexibele en geluiddempende epoxy gietvloer.

Tot voor kort waren er op het gebied van kunststof gietvloeren twee mogelijkheden: epoxy of polyurethaan. Nu is er ook de epoxyflex, de nieuwe generatie epoxy met vergelijkbaar hardelastisch gedrag als PU, maar zonder de nadelen ervan.

HIM ontwikkelde Himfloor SL Flex, een epoxy gietvloer die zeer flexibel en geluiddempend is. Toepassingsmogelijkheden zijn o.a. openbare gebouwen, scholen, industrieën, laboratoria, magazijnen, winkels en productiehallen. Leverbaar in vrijwel alle RAL-kleuren.
HIM heeft voor iedere toepassing een geschikt vloersysteem en de Himfloor vloerafwerkingen vormen daarom de basis van vele gebouwen.

Minder gevoelig

Himfloor SL Flex verkleurt aanzienlijk minder snel als gevolg van UV-licht dan een standaard polyurethaan gietvloer. Ook is Himfloor SL Flex veel minder gevoelig voor de omstandigheden tijdens het leggen van het vloersysteem, zoals de aanwezigheid van vocht in de ondergrond en in de lucht dan een polyurethaan gietvloer.

Duurzaamheid

HIM heeft zorg voor het milieu en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De directie en medewerkers streven ernaar de belasting van de lucht, het water en de bodem als gevolg van haar activiteiten en milieurisico’s tot een minimum te beperken.
De productie is milieubewust met een minimum aan afval. Daar komt nog bij dat gietvloeren en coatings veelal minder milieubelastend zijn omdat deze vloeren in veel gevallen heel eenvoudig een tweede leven kunnen krijgen door het aanbrengen van een nieuwe afwerklaag.

HIM Nederland

HIM Nederland is al 80 jaar een toonaangevende leverancier van industriële en decoratieve vloerafwerkingen. De HIM vestigingen in Nederland, België en Frankrijk zijn actief in de hele wereld. Sinds 1994 is HIM een ISO 9001 gecertificeerd bedrijf.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie