Duco introduceert ventilatierooster voor hoogbouw

SkyMax ZR perfect toepasbaar tot op een hoogte van 70 meter.

Duco Ventilation & Sun Control pakt uit met een geluiddempend ventilatierooster, dat specifiek ontwikkeld is voor toepassing in de hoogbouw: SkyMax ZR.

Deze suskast toont zich onklopbaar op het gebied van wind- en waterdichtheid en akoestische demping.

Hoogbouw

De ontwikkeling van de SkyMax ZR kwam tot stand door de steeds groeiende evolutie in de wereld van de hoogbouw. Toenemende verstedelijking zorgt er voor dat in een stadscentrum vaak weinig onbebouwde ruimte beschikbaar is.
Hoogbouw is een oplossing voor groeiende regio’s om omringende landbouwgrond te behouden, want de behoefte aan voldoende open ruimte en een groene omgeving blijft bestaan.

‘The Sky is the Max’

Ventilatieroosters die toegepast worden bij hoogbouw dienen goede prestaties te leveren op het gebied van wind- en waterdichtheid en akoestiek. Juist daar maakt dit ventilatierooster het verschil.
Met een waterdichtheid van 1050 Pa en een winddichtheid van 600 Pa toont de SkyMax ZR zich onklopbaar. Daarbovenop heeft het rooster een akoestische demping tot 51 dB.

Probleemloze toepassing

Met de SkyMax ZR heeft Duco alle troeven in handen voor een probleemloze toepassing in de hoogbouw. In samenwerking met adviesbureau Cauberg-Huygen en bouwconcern Dura Vermeer werd het rooster aan een hele reeks testen onderworpen op een hoogte van 50 meter.
In het laboratorium van Cauberg-Huygen werd de SkyMax ZR nog verder geperfectioneerd, waardoor deze suskast probleemloos toepasbaar is tot op een hoogte van 70 meter. Kortom: the Sky is the Max!

Belangrijkste resultaten:
  • de actief sluitende aluminium klep produceert geen fluittonen bij over- of onderdruk;
  • de ZR-klep kleppert niet bij over- of onderdruk;
  • goede wind- en waterdichtheid;
  • uitstekende akoestische demping.

 

« Nieuws overzicht