Duurzaam bouwen met Dycore systeemvloeren

Dycore levert isolatiewaarden tot 10,0 m²K/W en thermisch actieve vloeren.

Met de introductie van kanaalplaatvloeren met hoge isolatiewaarden en thermisch actieve vloeren levert Dycore een bijdrage aan duurzaam bouwen.


Rc = 10,0 m²K/W
 
In 2009 introduceerden we het grijze eps waardoor onze ribbenvloer met een Rc-waarde van 6,5 m²K/W en onze kanaalplaatvloer met een Rc-waarde van 5,0 m²K/W geleverd kon worden. Het assortiment geïsoleerde kanaalplaatvloeren is nu verder uitgebreid met isolatiewaarden van 6,5 – 8,0 en 10,0 m²K/W.

De hogere isolatiewaarden sluiten aan bij onze visie op duurzaam bouwen. Een goede isolatie zorgt voor een vermindering van het energieverbruik en daarmee tot een lagere CO2-uitstoot.

Beton Kern Activering

Beton Kern Activering maakt gebruik van de thermische bufferwerking van beton. In de kanaalplaatvloer worden watervoerende leidingen aangebracht. Door de bouwmassa op een gewenste temperatuur te houden wordt een comfortabel binnenklimaat gecreëerd.
In combinatie met een alternatieve energiebron is het systeem hierdoor zeer energiezuinig en duurzaam. Beton Kern Activering wordt met name toegepast in ziekenhuizen en verzorgingshuizen.

Beton Oppervlakte Activering

Na de succesvolle toepassing van Beton Oppervlakte Activering in onze breedplaatvloer is het nu de beurt aan onze kanaalplaatvloer.
Dezelfde voordelen gelden voor de kanaalplaatvloer voorzien van Beton Oppervlakte Activering; een forse besparing op energiekosten en geen luchtcirculatie meer. Daarnaast is de reactiesnelheid van dit systeem zeer hoog en dit maakt een dag- en nachtregeling mogelijk.
Beton Oppervlakte Activering is zeer geschikt voor hotelkamers en appartementen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie