Impact panelen verbeteren akoestiek in gymzalen en sporthallen

Impact geluidsabsorberende panelen zijn speciaal ontwikkeld ter verbetering van de akoestiek in sporthallen en gymzalen.

De panelen kenmerken zich door een uitstekende geluidsabsorptie, gecertificeerde balvastheid, (brand)veiligheid en eenvoudige installatie.

Door het gebruik van harde materialen ontstaat in sportaccommodaties vaak een hinderlijke galm. Het gevolg is een slechte spraakverstaanbaarheid en onnodig hoge geluidsniveaus waardoor zelfs gehoorschade kan ontstaan. De Impact panel van Merford (fabrikaat Recticel) is een veilige, esthetische en betaalbare oplossing die tegen een stootje kan.
Impact absorptiepanelen voor sporthallen en gymzalen verminderen storende nagalm en verbeteren de verstaanbaarheid.

Balvast en brandveilig

Impact panelen zijn balvast en brandveilig (klasse C volgens EN ISO 13501-1) waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor toepassing in sportaccommodaties. De panelen zijn getest op balvastheid door het instituut voor sportaccommodaties (ISA sport).
De panelen inclusief bevestiging zijn getest conform de norm DIN 18032-3 (DIN balvastheidstest die als norm is voorgeschreven door NOC NSF) en voldoen zowel aan de handbal als de hockeybal norm.

Eigenschappen
  • afmeting paneel: 1200 x 800 x 55 mm (l x b x h);
  • gewicht per paneel: circa 2 kg;
  • kleur: zwart, wit, geel, blauw, groen of rood;
  • NRC: 0,90 (volgens EN 354: 2003).
Toepassingen

Impact panels zijn geschikt voor montage tegen de wand en worden door middel van bijgeleverd klittenband ophangsysteem bevestigd. De panelen kunnen zonder gevaar voor blessures of schade aan het product worden toegepast op het onderste deel van de wanden, waar zich de zogenaamde flutterecho’s bevinden.
De schokabsorberende kern van de Impact panel vermindert het risico op blessures ten gevolge van botsingen met de wand.

Kijk voor meer informatie op www.noisecontrol.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie