Marmoleum vloerbedekking krijgt cradle-to-cradle erkenning

Forbo Flooring levert Marmoleum, de meest milieuvriendelijke vloerbedekking in de markt.

Marmoleum, de van nature duurzame vloerdekking van Forbo Flooring, heeft het Cradle-to-Cradle Zilver certificaat gekregen. Daarmee is het oer-Hollandse product dat al 112 jaar in de Zaanstreek wordt geproduceerd, opnieuw officieel ‘eco-erkend’.

Duurzame grondstoffen

Marmoleum dankt haar overtuigende milieuprestaties aan het gebruik van zorgvuldig gecontroleerde en geteelde duurzame grondstoffen. De voornaamste grondstof is lijnzaadolie. Daarnaast bestaat dit linoleum van Forbo uit hars, tallolie, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak.
Op de pigmenten en lak na zijn al deze ingrediënten (97%) natuurlijk. Bovendien is 79% van de bestanddelen hernieuwbaar en plantaardig. Houtmeel en tallolie zijn overigens restproducten van de houtindustrie die Forbo hergebruikt.

Erkenning

Marmoleum is wereldwijd beloond met vele milieucertificaten, waaronder het Nederlandse Milieukeur en de top-milieuklasse 1A volgens het Basiswerk Milieuclassificatie Bouwproducten van het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie).
Volgens een LCA (Life Cycle Assesment) van de Universiteit van Leiden is het de duurzaamste vloerbedekking ter wereld. Het Cradle-to-Cradle Zilver certificaat voegt daar een belangrijke erkenning aan toe.

Recycling programma

Forbo heeft recent het Marmoleum recycling programma geïntroduceerd. Dit is een service waarmee klanten hun Marmoleum snijrestanten aan Forbo kunnen teruggeven voor hergebruik.
Deze restanten worden direct weer in nieuw Marmoleum gebruikt. Hiermee is Forbo de eerste fabrikant van vloerbedekkingen die de snijrestanten rechtstreeks in een nieuw product hergebruikt.

Groene container

Voor het verzamelen en terughalen van het materiaal is een duidelijk herkenbare groene container ontwikkeld. De introductie van het Marmoleum recycling programma is in lijn met het duurzame karakter van Marmoleum en natuurlijk de Cradle-to-Cradle filosofie.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie