Felspartners in de prijzen met innovatieve oplossing

Felspartners B.V. heeft de eerste European Teamkal Award 2011 gewonnen.

Uit een internationaal zeer select gezelschap van Kalzip installers van Rusland, Engeland tot Spanje is Felspartners 3 keer in de prijzen gevallen voor de door haar uitgevoerde projecten in Nederland.

Zij ontving voor het project Schoolgebouw Unic in Utrecht een Award voor Best Practice. Voor de projecten Marne College Bolsward en het nieuwe bezoekerscentrum IR. D.F. Woudagemaal te Lemmer, ontving zij een certificaat voor outstanding Achievement.

Middelbare school Unic in Utrecht

De gevels van het meerdere verdiepingen tellende gebouw met een hoogte van 16m zijn geheel bekleed met Kalzip 400 in een uitvoering AluPlusPatina.
Het bijzondere aan dit gebouw is de volledige integratie van totaal 110 ramen van diverse breedtes die exact in de stramienmaten van het Kalzip zijn opgenomen.

 
 
Wind- waterdicht

Een eis van de opdrachtgever was de naar verhouding zeer korte bouwtijd van de gevel om het gebouw wind- en waterdicht te maken zodat de afbouw ongeacht het weer kon worden voortgezet.
Felspartners kreeg dit voor elkaar door in 3D Hi-cad de raamaansluitingen te engineeren en deze vervolgens in prefabricage in elkaar te lijmen en vervolgens in 2 werkdagen op locatie te monteren. Materiaalspanningen zijn hiermee ook voorkomen.

Innovatief

In het juryrapport wordt met name gesproken over het innovatieve aspect van deze oplossing. ‘Dit is een goed voorbeeld van hoe uit een regulier product een innovatief element voor systeembouw kan worden gecreëerd.’
De samenwerking tussen Felspartners en Kalzip, het hoge prefab niveau en de briljante technische afwerking, overtuigden de vakjury.

Kroon

Felspartners is trots op de Award. Eigenaren Bert ten Kleij en Mark van Buiten zien het als een kroon op hun werk dat niet alleen onze opdrachtgevers ons werk waarderen, maar ook deze vakjury.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie