DARCAL koppeling past op elke verwarmingsbuis

Speciaal voor kunststof verwarmingsbuizen ontwikkelde Caleffi de Darcal koppeling met zelfaanpassende diameter.

Kunststof verwarmingsbuizen worden steeds vaker gebruikt in de verwarmingsindustrie en bestaan inmiddels in vele soorten en maten.

Een installateur heeft niet alleen keuze uit enkel- en meerlagige kunststof buizen; bijna elke buizenproducent gebruikt zijn eigen wanddikte.
De variatie aan kunststof verwarmingsbuizen is zo groot geworden, dat men bij het herstellen of verbinden van kunststofleidingen niet altijd de juiste koppeling voor handen heeft.

Zelfaanpassend

Speciaal hiervoor heeft Caleffi de Darcal koppeling ontwikkeld: een koppeling met zelfaanpassende diameter specifiek voor kunststofleidingen. De volledige serie maakt het mogelijk dat buizen met een buitendiameter tussen 10,5 en 22,5 mm en een binnendiameter tussen 7,5 en 17 mm aangesloten kunnen worden.
De Darcal kan toegepast worden bij enkellagige en meerlagige buizen. Een isolatiering voorkomt dat bij meerlagige buizen het messing en het aluminium rechtstreeks met elkaar in contact komen.

Klemring

Kunststofbuizen vervormen veel gemakkelijker dan koperbuizen. Daarom heeft de Darcal een kunststof klemring in plaats van een messing klemring. Deze bicoonvormige ring heeft versprongen inkepingen waardoor hij een gelijkmatig verdeelde klemming over de buis garandeert en toleranties kan opvangen.

Servicekoffer

Voor de Nederlandse installateurs heeft Caleffi een servicekoffer samengesteld met daarin een assortiment van de meest voorkomende Darcal koppelingen.
Alle onderdelen zijn afzonderlijk verpakt in deze stevige koffer die door zijn compactheid makkelijk transporteerbaar is. De open ringsleutel is standaard meegeleverd bij de koffer.
Bovendien werkt u tijdsbesparend, u heeft immers alle onderdelen direct bij de hand.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie