Nieuwe 3M wikkelmof zit als gegoten

3M introduceert nieuw wikkelmof-systeem zonder harspomp.

Het nieuwe GTS wikkelmof-systeem van 3M maakt het lassen en aftakken van kabels makkelijker en efficiënter.

Bij het GTS-systeem is niet langer een harspomp nodig om de hars in de mof te injecteren, omdat de door 3M ontwikkelde polyurethaan hars Scotchcast 2160, uitstekend vloeigedrag combineert met vochtongevoeligheid.
Het nieuwe wikkelmof-systeem betekent een grote stap vooruit voor gebruikers van de ‘oude’ wikkelmof, maar geeft ook grote voordelen ten opzichte van gietmoffen.

Kabellasmethode

De nieuwe GTS wikkelmof is een hoogwaardige, universele kabellasmethode die geschikt is voor het verbinden van kabels met een doorsnede van 1,5 tot en met 240 mm2.
Het GTS-systeem bestaat uit slechts vijf onderdelen om alle voorkomende kabellassen te installeren, namelijk het gaasband, transparante tape, inspuitventiel, SC 2160 hars en nekafdichtingen.

Merkbare verbeteringen

De GTS wikkelmof heeft duidelijke voordelen ten opzichte van traditionele wikkelmof-systemen. De meest opvallende verbetering is de Scotchcast 2160 harsverpakking met geïntegreerde inspuitnippel die direct op de wikkelmof past. Het uitmuntende vloeigedrag van de hars, in combinatie met het nieuwe gaasband, zorgt een voor eenvoudige en handmatige harsinjectie. Hierdoor is de oude perspomp overbodig.
De Scotchcast 2160 hars is bovendien veel milieuvriendelijker dan de epoxyharsen die gebruikt worden voor de traditionele wikkelmof.

Gietmoffen

Ten opzichte van gietmoffen biedt het nieuwe systeem meer flexibiliteit. Zo is het GTS-systeem maatonafhankelijk, kan elke verbindingstechniek worden toegepast, is ook schuin en verticaal lassen mogelijk en kunnen meerdere aftakkingen worden gemaakt.
Storingen zijn sneller verholpen doordat de las direct onder spanning kan worden gezet en lasgat afgedicht. Dankzij de slanke vorm van de mof is er minder hars nodig. Naarmate de mof groter is nemen de kosten af.

Meer informatie

Bezoek de website of mail de klantenservice via electrotel@mmm.com of (071) 5450315.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie