Zonwering gaat slim om met de zon

Automatisch gestuurde zonwering levert comfort en energiebesparing op.

Energie besparen kan soms verrassend eenvoudig zijn; zónder dat dat ten koste gaat van het comfort. Integendeel: door slim gebruik te maken van automatisch gestuurde zonwering, bespaar je al behoorlijk op energie.

Tegelijkertijd wordt het verblijf in een gebouw alleen maar prettiger en aangenamer.
Slimme toepassing van zonwering vormt één van de minst bekende en begrepen manieren om energie te besparen in gebouwen. En dat is jammer, want gebouwen zijn goed voor maar liefst 40% van ons totale energieverbruik. Juist hier vallen dus forse besparingen te realiseren. Met alle voordelen voor het milieu, in de vorm van een lagere CO2-uitstoot, èn voor uw budget.

Slim omgaan met de zon

Wetenschappelijke studie van TNO toont aan dat toepassing van automatisch geregelde buitenzonwering in kantoren een energiebesparing tot 29% kan opleveren. Zonweringsystemen zorgen zowel voor een optimale afscherming als benutting van de zoninval.

Comfortverhoging

Automatisch gestuurde zonwering geeft mede een antwoord op de hedendaagse eisen op het gebied van comfort op de werkplek: optimale inzet van daglicht en beperking van lichtinval bij gebruik van kunstlicht en een aangename werkomgeving.

Architectonische vrijheid

Zonwering helpt de nadelen van het gebruik van steeds grotere glasoppervlakten te compenseren. En voegt een dynamische component toe aan glas. Dat biedt mooie kansen bij het ontwerpen van een gebouw, maar is ook energiebewust.
‘s Zomers wordt ongewenste warmte buiten gehouden, zodat er minder gekoeld hoeft te worden. In de winter wordt overdag de zoninval juist zoveel mogelijk benut, terwijl ‘s nachts het warmteverlies wordt gereduceerd.
Kortom: het energieverbruik neemt dankzij zonwering af, terwijl het comfort toeneemt. Slim gebruik van automatisch gestuurde zonwering draagt dus ook nog eens bij aan een hogere productiviteit en een betere gezondheid.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie