Als het doek valt, bent u uit de brand

Hoefnagels levert brandwerende rolschermen van textiel: Firescreen.

Firescreen brandwerende rolschermen zijn door Hoefnagels Brand- en Bedrijfsdeuren ontwikkelde brandschermen van technisch textiel.

In 2003 heeft Hoefnagels het eerste brandwerende rolscherm van Nederland op de markt bracht, voorzien van een geldig Efectis/TNO certificaat.
Inmiddels heeft het Firescreen in de afgelopen jaren meerdere doorontwikkelingen meegemaakt en is er sprake van een productrange die aan de verschillende eisen van zowel landelijke als Europese wetgeving voldoet.

Makkelijke installatie

Firescreen zorgt bij brand voor een directe compartimentering, waardoor de brand zich niet verder kan uitbreiden. Het Firescreen is een lichtgewicht brandwerend rolscherm van technisch textiel dat door zijn compactheid makkelijk is te installeren in o.a. zorginstellingen, overheidsgebouwen, kantoren, industrie en musea. Het brandscherm is volledig weg te werken in de muur en plafond, zodat het creatieve ontwerp van het gebouw niet gehinderd wordt.

Temperatuurisolatie

De laatste ontwikkeling van Hoefnagels Brand- en Bedrijfsdeuren is het Firescreen EI30 (gepatenteerd). Dit scherm is het eerste Nederlandse brandscherm dat voldoet aan de strenge eisen van de Europese norm EN 1634-1 met betrekking tot temperatuurisolatie.
Met een temperatuur van ongeveer 1000 °C aan de vuurzijde is de stijging van de temperatuur aan de andere (niet verhitte) zijde slechts 140 °C. Deze unieke isolatie van temperatuur is uniek voor deze toepassing en heeft geleidt tot een patentaanvraag voor deze ontwikkeling/dit product.

Hoefnagels

Hoefnagels Brand- en Bedrijfsdeuren bedient de Nederlandse markt al 125 jaar op het gebied van brandwerende roldeuren, rolschermen, schuifdeuren en andere bedrijfsdeuren. Alle producten zijn maatwerkproducten, die volledig zijn afgestemd op de eisen van architect, opdrachtgever en wetgever. Hoefnagels is hofleverancier en lid van Brandveilig Bouwen Nederland.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie