Geïntegreerde module stuurt verlichting, HVAC en zonwering aan

Het Roombox concept van Schneider Electric bundelt voeding en automatisering in één module.

Schneider Electric introduceert het Roombox concept, een oplossing die de voeding en automatisering van verlichting, HVAC en zonwering bundelt in één volledig geïntegreerde module.

Daarnaast zorgt de Roombox voor bescherming tegen overstroom, aardlek en overspanning.

Roombox

De Roombox voedt en bestuurt vier zones wat overeenkomt met ongeveer 100 m2 kantoorruimte. Dit concept kan in de opbouw van de installatie besparingen realiseren. Denk hierbij aan aspecten zoals onderverdeelinrichtingen, kabelwegen en home-run bekabeling.
Door de systemen te combineren tot één enkele module wordt op meerdere fronten winst behaald. Dat begint al bij de installatie. Ook zorgt de integratie van de systemen voor onderlinge synergie, waardoor grote energiebesparingen mogelijk zijn.

Stekerbaar

De Roombox kan vooraf worden ingesteld en is stekerbaar installeerbaar. Dit reduceert de installatietijd, vermindert het risico op de werkvloer en maakt de installatietijd nauwkeuriger voorspelbaar. Na installatie kunnen wijzigingen in zones makkelijk worden doorgevoerd.

Inzicht in energieverbruik

Roombox biedt gebruikers uitgebreid inzicht in het energieverbruik. Door middel van geavanceerde controllers en de optionele ZigBee-bediening is het mogelijk om de module uiterst accuraat aan te sturen. Het systeem stemt zichzelf af met alle gangbare gebouwbeheersystemen via internationale standaarden zoals KNX of LON.

Afstemmen

Met behulp van standaard te activeren programma's kan het energieverbruik worden afgestemd op de noodzaak: de Roombox schakelt bijvoorbeeld licht automatisch uit bij afwezigheid. Dit helpt gebruikers bij het besparen van energie.
De Roombox is ontworpen volgens de Ecodesign-normen. Ook voldoet het systeem aan de RoHS- en REACH-richtlijnen.

 
Klik hier voor meer informatie

Brochure Roombox downloaden
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie