Warme vloeren zonder extra energie

Tonzon levert een passief vloerverwarmingssysteem met thermoskussens.

De meeste mensen hebben schoon genoeg van die koude vloer in de winter en denken dat alleen vloerverwarming hierin verandering kan brengen.

Bij bestaande woningen is dit een ingrijpende maatregel die bovendien het energieverbruik verhoogt zodat veel mensen daar vanafzien. Gelukkig is er ook een eenvoudige oplossing die de vloer op kamertemperatuur brengt zonder dat het extra energie kost: het TONZON Thermoskussen.
 
Besparing

Dit opvouwbare isolatiemateriaal is gebaseerd op het idee van de thermosfles. Opgehangen onder de vloer en ter plaatse gevuld met lucht laat het praktisch geen warmte meer door. De vloer komt eindelijk op kamertemperatuur en het levert ook nog een flinke energiebesparing op.
 
Energielabel
De Thermoskussens worden gecombineerd met een stevige bodemfolie tegen vocht en radongas. Een uitmuntende aanpak die met Rc=3,8 m2K/W zeer hoog meetelt bij de bepaling van het energielabel. Het materiaal beschermt houten vloeren tegen houtrot en stopt betonrot. Ideaal dus voor bestaande en nieuwe woningen.
 
Bevestiging
Gewone vloerisolatie heeft een gering effect op de vloertemperatuur en bespaart weinig energie omdat de onderkant van de isolatie permanent warmte blijft uitstralen naar de koude grond. Ook de bewoners van deze vloeren kunnen genieten van het TONZON effect. Met speciale schroeven kunnen de Thermoskussens eenvoudig in EPS- en PUR-schuim worden geschroefd.
Bezoek ons binnenkort in Utrecht op de 50+Beurs of in Den Bosch op de Energievakbeurs.
 

Meer informatie
 
 

« Nieuws overzicht