Cellulose en houtvezel vormen basis voor duurzame isolatie

Duurzame isolatie: ‘s winters warm, ‘s zomers koel, dag en nacht stil.

Cellulose en houtvezel zijn natuurlijke, bouwbiologische grondstoffen met uitstekende isolatiewaarden.

Deze materialen bieden de unieke combinatie van winterisolatie, zomerkoeling, geluidisolatie en vochtregulering.

Natuurlijke principes

Warmteplan B.V. heeft deze materialen, samen met internationale kenniscentra en gerenommeerde internationale producenten, gecombineerd tot complete vloer-, dak- en gevelconcepten. Dit zijn hedendaagse concepten, berustend op vertrouwde natuurlijke principes, incl. wind- en luchtdichting, koudebrug-onderbrekende I-balken, wandverwarming en binnen- en buiten afwerking.

Zonnewarmte

Met de toenemende isolatie-eisen wordt zomerkoeling een steeds belangrijker thema. Bij zwaar geïsoleerde lichte (passief) bouwconstructies wordt het moeilijk de binnen geproduceerde warmte en de binnentredende zonnewarmte op de zomerdag natuurlijk af te voeren. Oververhitting is dan het gevolg.
Met de Homatherm houtvezel- en celluloseplaten en de Isofloc geblazen cellulose kan dit probleem, zonder gebruikmaking van airco-installaties, in de constructie opgelost worden. Cellulose en houtvezel combineren namelijk goede isolatiewaarden met een hoge thermische massa. Daardoor duurt het aanzienlijk langer voordat (een kleiner deel van de) zonnewarmte later op de dag de ruimte binnendringt.

Binnenklimaat

Bouwfysisch zijn deze producten veiliger omdat ze op natuurlijke en dynamische wijze met vocht omgaan. Bij een goede opbouw zal de constructie zelfs bijdragen aan een constanter en comfortabel binnenklimaat.

Filosofie

In de filosofie van Warmteplan B.V. moet in het casco de basis gelegd worden voor een aangenaam en energiezuinig binnenklimaat. Zodat achteraf geen energieverslindende ingrepen meer nodig zijn om tekortkomingen op dit gebied te corrigeren. Warmteplan B.V. heeft de kennis en de concepten om binnen deze filosofie een vakkundig advies en optimale oplossing te geven.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie