Buitenverlichting met een koninklijk tintje

Crown is het nieuwe verlichtingssysteem voor stedelijke inrichting.

Ontwerper Michele De Lucchi ontwikkelde een armatuur genaamd Crown voor de verlichting van het plein en de tuinen voor het Venaria Reale, een Turijns paleis.

Crown biedt de juiste combinatie van design, functie en toegepaste technologie.

Twee versies

De ronde, kroonvormige kop is geïnspireerd op de vele koningen die het Turijnse paleis bewoonden. Crown is in twee versies verkrijgbaar. De eerste variant heeft een symmetrische lichtverdeling naar beneden. Bij de tweede versie ondersteunen de armen de zijkant van de verlichtingskop zodat je een asymmetrische lichtverdeling krijgt, ideaal voor straatverlichting.

Efficiënt

Een speciale hermetische afsluiting beschermt de verlichtingskop met lichtbronnen tegen stof en regen. Deze bescherming garandeert, samen met de perfect horizontale glasplaat aan de onderkant, een duurzame lichtefficiëntie.
Over een periode van 10 jaar zal de afname van de lichtstroom als gevolg van bevuiling van de reflector en de lamp minimaal zijn (5%).

Milieuvriendelijk

Alle onderdelen van de lantaarn kunnen gescheiden worden, waardoor hun verschillende materialen gerecycled kunnen worden.
De selectie van de lampen in het systeem en enkele ad hoc ontwikkelde inrichtingen zijn gericht op aanzienlijke energiebesparing.

Lichtbeheer

De versies met LED straatverlichting kunnen op afstand, op gecentraliseerde wijze worden beheerd, of met behulp van afzonderlijk geprogrammeerde intelligente elektronica zonder gebruik van management- en controlesystemen. Hierdoor kunnen de lichtstroomniveaus worden beheerd op basis van de werkelijke behoefte en kan het energieverbruik van de installatie met circa 45% worden gereduceerd.

Overige kenmerken
  • montage als paaltop armatuur op palen met een diameter van 60 tot 102 mm, en indien nodig met gebruik van de twee speciale adapters; 
  • eenvoudig onderhoud zonder gereedschap; 
  • technische kenmerken conform de norm EN60598-1 en bijzondere eisen; 
  • isolatieklasse 2, IP66, IMQ- ENEC, IMQ Performancel; 
  • lichtbronnen: Led, hogedruknatrium, metaalhalogenide, Cosmowhite.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie