Gateway biedt nieuwe mogelijkheden aan de deur

Nieuwe Gira DCS-IP-gateway onderdeel uitbreidingsmogelijkheden van het Gira deurcommunicatiesysteem.

Moderne deurcommunicatieinstallaties bieden comfort en verhogen de veiligheid bij de entree. Dat geldt voor zowel privéwoningen als bedrijfsgebouwen.

De nieuwe Gira DCS-IP-gateway vereenvoudigt niet alleen de bediening van de deurcommunicatie, maar vormt een aanmerkelijke uitbreiding op de mogelijkheden van het Gira deurcommunicatiesysteem.

Koppelen

Via de Gira DCS-IP-gateway kan deurcommunicatie van Gira aan externe bedieningsapparaten worden gekoppeld, zoals de eigen PC of de nieuwe touchpanels Gira Control 9 Client resp. Gira Control 19 Client. Zo ontstaan communicatiecentrales die ook als huisstation kunnen worden gebruikt.
De Gira DCS-IP-gateway, die als DIN-railapparaat in de schakelkast wordt geïnstalleerd, converteert de signalen van de DCS-bus naar het netwerkprotocol (IP). Gekoppeld aan het IP-netwerk kunnen computers of de Gira touchpanels overal waar een netwerkaansluiting of WLAN beschikbaar is, worden ingezet als videospreeklocatie; dus volkomen onafhankelijk van de deurcommunicatiebusleiding.
Ook koppeling van externe IP-camera's is mogelijk, zodat de situatie buiten voor de deur altijd goed in het zicht is. De spraakoverdracht tussen deurstation en een gekoppelde computer verloopt lipsynchroon via VoIP.

Veelzijdige toepassingen

Samen met het KNX/EIB systeem kunnen nog andere, veelzijdige toepassingen worden gerealiseerd. Via een plug-in kan dan de Gira DCS-IP-gateway aan de Gira HomeServer 3 resp. de Gira FacilityServer worden gekoppeld. Daarmee wordt het Gira deurcommunicatiesysteem geïntegreerd in de Gira Interface. Hier kan het op diverse manieren worden gebruikt en bediend; zowel met de Gira Control 9 Client of de Gira Control 19 Client als via de computer.
Een andere intelligente koppeling is het gebruik van een Fingerprintleeseenheid. De gebruiker kan dan met de ene vinger de deur openen en met de andere vinger het licht op de gang of de verwarming inschakelen.

Toegangsbeheer

In een op KNX/EIB gebaseerde deurcommunicatieoplossing kunnen ook de Gira Keyless In-componenten Fingerprint, Transponder of Codeklavier worden geïntegreerd. Met de Gira HomeServer 3 resp. de Gira FacilityServer kunnen individuele toegangsbevoegdheden worden beheerd, afhankelijk van bepaalde logische voorwaarden.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie