Nieuwe generatie installatietesters testen snel en doelmatig

EURO-INDEX introduceert nieuwe testinstrumenten van Megger.

Megger introduceert met de MFT1800-serie drie nieuwe instrumenten voor het testen van elektrische installaties volgens NEN3140 en NEN1010.

Deze installatietesters bieden ongekende prestaties en bedieningsgemak.

Additionele eigenschappen

Afhankelijk van het gekozen model biedt de MFT1800-serie ook True RMS spanningsmeting, indicatie van draaiveldrichting, het testen van type AC, A, S, B en programmeerbare aardlekschakelaars, aardingsweerstandmeting met 1 of 2 hulpelektroden en zelfs een penloze meting.

Communicatie

Het topmodel biedt een intern geheugen voor opslag van testresultaten, Bluetooth communicatie en een interne accu met acculader. De Megger MFT1800-serie kan uiteraard worden voorzien van KWS, waarmee de onderhoudskosten laag en inzichtelijk zijn en de nauwkeurigheid van uw metingen is gewaarborgd.

Kenmerken
  • eenvoudige, kleur gecodeerde draaiknoppen; 
  • gewicht slechts 1 kg; 
  • zeer robuuste, spatwaterdichte behuizing; 
  • tijdwinst en nauwkeurige meetresultaten dankzij de bijzonder snelle circuitweerstandtest (zonder de ALS aan te spreken).
MEGGER APPARATENTESTERS

 
Met de Megger PAT410 introduceert EURO-INDEX een instrument voor het snel en doelmatig testen van elektrische apparaten volgens NEN3140.

Kenmerken
  • eenvoudige bediening met vijf druktoetsen; 
  • groot kleurenscherm toont alle gegevens en meetwaarden in een overzichtelijke Nederlandstalige menustructuur; 
  • intern geheugen met ruimte voor 10.000 testresultaten; 
  • geen speciale software nodig voor verwerking testresultaten op PC.
Snelle herstart

Uniek zijn de testfunctie voor mobiele aardlekschakelaars en de snelle herstartfunctie. Hierbij start het instrument direct weer op in het laatst gekozen menu, nadat het naar een andere locatie is gebracht om daar verder te testen.

Doorslagtesten

De MEGGER PAT450 biedt tevens een functie voor het uitvoeren van doorslagtesten met 1,5 kV en 3 kV; handig voor productiefaciliteiten en verhuurbedrijven.

Door het toestel te voorzien van KWS (service en kalibratie) zijn de onderhoudskosten laag en inzichtelijk te houden. Hiermee is tevens de nauwkeurigheid van uw testen gewaarborgd.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie