Eurowall isolatieschil onderdeel van duurzame bouwprojecten

Isolatie van Recticel Insulation onderdeel van duurzame bouwprojecten.

Het Friese bouwbedrijf VDM Woningen hanteert een unieke bouwmethode, waarin het beste van traditionele bouw en houtskeletbouw gecombineerd wordt. Het bedrijf verwerkt al geruime tijd Eurowall spouwisolatie in haar bouwprojecten.

Specifiek voor energiezuinige woningen worden de standaard houtskeletbouw elementen in de spouw extra voorzien van een hoogwaardige isolatieschil bestaande uit 50 mm Eurowall.

Besparing

Ook voor een passiefhuis renovatieproject is isolatie van Recticel Insulation toegepast rondom de kozijnaansluitingen. Om aan het passiefhuis niveau te beantwoorden, is een extreem goede schilisolatie cruciaal. Via buitengevelisolatie en een nieuwe buitenmuur van geprefabriceerde houtskeletbouw elementen renoveert VDM woningen.
Dankzij een maximale isolatie kunnen traditionele rijwoningen getransformeerd worden tot duurzame passiefwoningen. De bewoners zelf zullen zo al snel minimaal € 65, - per maand besparen op stookkosten (1000 tot 1200 m³ per jaar).

Eenvoudige montage

Eurowall bestaat uit ultradunne spouw isolatieplaten in PUR met een uiterst goede isolatiewaarde (λd = 0,023 W/mK). Het unieke tand- en groefkliksysteem rondom zorgt voor een uiterst efficiënte en snelle montage.
De ene zijde van de platen is alkalisch (cement) bestendig; de andere zijde is reflecterend. Dankzij het nieuwe rasterpatroon op de reflecterende zijde, is de montage nu zelfs nog eenvoudiger.

Kwaliteit

Deze nieuwe bedrukking op de Eurowall platen laat nu ook het Keymark kwaliteitslabel zien. Keymark is een garantie dat alle Recticel Insulation producten voldoen aan de hoogste, Europese kwaliteitsnormen.
Voor VDM is dat de reden om voor de hoogwaardige en duurzame isolatieproducten en -oplossingen van Recticel Insulation te kiezen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie