Entree Chinees museum klaar voor miljoenen bezoekers

Museum aan het Chinese Tiananmen-plein kiest voor draaideuren met hoge capaciteit van Boon Edam.

Het Nationaal Museum van China in Beijing heeft een nieuwe entree die uit vier Duotour-draaideuren met hoge capaciteit van Koninklijke Boon Edam bestaat.

De deuren werden geplaatst als onderdeel van een groot renovatie- en uitbreidingsproject.

Miljoenen bezoekers

In 2007 werd het museum gesloten voor een groot renovatie- en uitbreidingsproject dat 2,5 miljard yuan zou gaan kosten en drie jaar zou gaan duren. Het nieuwe Nationaal Museum van China is een gezamenlijk ontwerp van Duitse en Chinese architecten, en is naar verluidt wereldwijd het grootste museum in zijn soort. 
De verwachting is dat er elk jaar miljoenen bezoekers de museumdeuren zullen passeren.

Barrière

Bij de hoofdingang van het museum zijn vier grote Duotour-draaideuren van Boon Edam geïnstalleerd. Deze automatische draaideuren met een hoge capaciteit kunnen eenvoudig de grote bezoekersaantallen verwerken die dagelijks het museum zullen betreden.
Daarnaast vormen ze ook een permanente barrière tegen de warmte, kou, lawaai en wind van buiten, waardoor in het gebouw een aangenaam binnenklimaat gehandhaafd blijft.

Allure

Het speciale ontwerp, dat onder andere bestaat uit dichte kuipenwanden van gemoffeld aluminium, werd ontwikkeld door Boon Edam in Beijing en geeft de gevel van het prestigieuze gebouw net dat beetje extra allure.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie