Structurele vullende lijm zakt niet weg

3M combineert acrylaat en epoxy in nieuwe lijm.

Op basis van acrylaat en epoxy is de nieuwe 3M Scotch-Weld 7271 lijm het beste van twee werelden.

Het acrylaat component zorgt voor de snelheid, terwijl het epoxy gedeelte voor de kracht van de lijm zorgt. 
De lijm geeft geen vervelende, indringende geur en is universeel inzetbaar op diverse kunststoffen (bijvoorbeeld composiet), metaal, aluminium, beton en nog veel meer.

Zakt niet weg

De speciale formulering van de lijm zorgt dat de lijm blijft ‘staan’. De lijm zakt niet weg op verticale ondergronden, zelfs niet bij het op zijn kop bevestigen. Een bevestigingselement zoals een bigHead blijft direct zitten zonder wegzakken. 
Verdere ondersteuning is niet langer nodig, dit verhoogt de productiviteit! De verwerkingstijd is 10 minuten en al na 60 minuten wordt handvastheid bereikt. Het dragend vermogen na uitharding is heel hoog en kan onder bepaalde condities 545 kg bedragen.

Vullend vermogen

Wanneer de ruimte tussen de te verlijmen delen niet overal gelijk is, bestaat het risico dat de lijmverbinding niet over het gehele oppervlak goed is. Vullend vermogen is nodig zodat de lijm op elke plek de oppervlakken goed raakt. De 3M Scotch-Weld 7271 lijm beschikt over uitstekende vullende eigenschappen en kan zelfs oppervlakken vullen tot 10 mm.

Geen irritante geur

Lijm kan een vervelende en indringende geur hebben en als er veel moet worden verlijmd kan dat extra vervelend zijn. 
De 3M Scotch-Weld 7271 lijm heeft deze vervelende geur niet en is daardoor erg gebruiksvriendelijk. Een groot bijkomend voordeel is dat de lijm geen oplosmiddelen bevat.

Meer informatie
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie