Deurkrukken en glijarmdeurdrangers bewijzen hun duurzaamheid

EPD (Environmental Product Declaration) voor de Dorma glijarmdeurdranger TS 93.

Duurzaamheid is een van de belangrijkste thema’s van deze tijd en van grote betekenis in diverse sectoren. Een belangrijk element voor de kwalificering van het begrip ‘duurzaamheid’ is de eco-balans van producten (Environmental Product Declaration).

Milieuprestatie

De Environmental Product Declaration (EPD) is een internationale standaard die de milieuprestatie van een product weergeeft. Deze heeft de vorm van een rapport waarin de producent of distributeur kwantitatieve gegevens verschaft over de milieu impact van zijn producten gedurende hun volledige levenscyclus.

Juistheid

Het doel van een EPD is om relevante, geverifieerde en vergelijkbare informatie te leveren en een basis te bieden voor een betrouwbare planning voor een ‘groene’ toekomst.
EPD’s zijn algemeen geaccepteerde en internationaal geaccrediteerde informatiesystemen die gebaseerd zijn op wereldwijd afgestemde ISO-normen. De juistheid van EPD’s zijn altijd geverifieerd door onafhankelijkheid instanties.
De DORMA glijarmdeurdranger TS 93 beschikt nu over een EPD volgens ISO 14025.

2 Miljoen testcycli

 
De DORMA Premium RVS deurkrukken hebben de duurzaamheidstest met 2 miljoen cycli doorstaan. Hiermee is aan de EN 1906: 2010 ruimschoots voldaan. Deze EN 1906 norm eist een duurzaamheidstest van 100.000 of 200.000 testcycli (resp. klasse 6 en 7). De deurkrukken worden door de MPA NRW verder getest.
Het nummer van het certificaat is: 120002933.15.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie