Duco FireMax getest in totaalconcept met brandwerend glas en raam

Het beste van twee werelden: FireMax ventilatierooster in brandwerende veiligheidsbeglazing Contraflam Lite.

Duco Ventilation & Sun Control en Vetrotech Saint-Gobain hebben met succes de handen ineen geslagen.

De FireMax van Duco werd getest in een totaalconcept met brandwerende beglazing Contraflam Lite Climaplus 30.

Samenwerking

Duco’s FireMax werd al getest in een kalfplaatsing; hierbij waren de omringende factoren niet zo zeer van belang. Om meer mogelijkheden te creëren werd de FireMax nu ook getest in een glasgeplaatste versie; hier is het totaalconcept des te belangrijker. Daarom koos Duco om met één van de grote partijen uit de glasmarkt samen te werken, om zo tot de beste resultaten te komen.

Glasgeplaatst

De FireMax bewees zijn meerwaarde al in een compacte kalfplaatsing die een brandwerendheidsklasse van EW 76 heeft. Nu werd zijn toepassingsgebied uitgebreid met een glasgeplaatste versie.

De glasgeplaatste FireMax werd getest in een totaalconcept met glas (Contraflam Lite) en raam (hardhout 750 kg/m3). De FireMax kan toegepast worden in hoogbouw en kan geïntegreerd worden in Duco’s natuurlijke ventilatiesystemen Duco CO2 System en Duco Comfort System. Het rooster levert een uitstekende energieprestatie en is standaard voorzien van extra akoestisch dempingmateriaal.

Contraflam Lite

Contraflam Lite is een heldere, UV-bestendige, brandwerende veiligheidsbeglazing. Het glas bestaat uit een geharde beglazing met een interlayer. Bij brand reageert de interlayer waardoor de beglazing een isolerende barrière vormt die de stralingstransmissie aanzienlijk vermindert (EW-klasse).
Contraflam Lite is speciaal ontwikkeld ten behoeve van grote beglaasde oppervlakken voor binnen en buiten (iso).

 
Binnenkort kunt u het testrapport terugvinden op www.testreports.nl.

Testgegevens
  • glasgeplaatst ventilatierooster FireMax; 
  • brandwerend glas: Contraflam Lite Climaplus 30; 
  • houten profielen: Maobi, 750 kg/m3. 

resultaten:

  • EW-klasse 39 bij 1410 x 2275 mm (bxh);
  • EW-klasse 51 bij 1410 x 1775 mm (bxh).

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie