Flitsende noodverlichting valt op tijdens vluchten

Famostar ontwikkelt Flash AlertTM Technology voor extra impuls bij het vluchten in nood.

Flash AlertTM Technology zorgt ervoor dat een armatuur voor vluchtwegaanduiding periodiek feller oplicht in nood.

Door deze flitsfunctie zullen pictogrammen meer opvallen bij spanningsuitval, waardoor mensen sneller geneigd zullen zijn de vluchtroute naar de dichtstbijzijnde nooduitgang te herkennen en te volgen.

Efficiƫnt

Hierdoor draagt Flash AlertTM Technology bij aan een efficiƫntere ontruiming van een gebouw. De lichtbron van een armatuur met deze functie blijft altijd minimaal 10 cd/m2 uitstralen, waardoor de minimale vereiste luminantie gesteld door de NEN-EN 1838 en NEN 6088 altijd gerealiseerd wordt.

Attentiewaarde

Bij de ontwikkeling van deze technologie heeft Famostar zich gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek dat heeft aangetoond dat een flitslicht extra aandacht trekt.
De attentiewaarde van licht dat met een zekere regelmaat in verschillende sterktes brandt, is namelijk hoger dan licht dat continu brandt. Door de verandering in lichtsterkte krijgt het brein namelijk een extra impuls.

Aandacht

Met deze kennis in het achterhoofd kan een flitsend licht op verschillende manieren worden ingezet om aandacht te trekken. Denk bijvoorbeeld aan het geven van grootlicht in uw auto om andere bestuurders te waarschuwen.
En nu is het dus mogelijk om mensen een extra signaal te geven bij het vluchten in een noodsituatie.

Binnenkort kunt u een nieuw Famostar led armatuur voor vluchtwegaanduiding verwachten, uitgerust met deze Flash AlertTM Technology.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie